• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieces vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltkrievijas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieces vizīti Saeimā

Pēdējā gada laikā Latvijas un ASV tirdzniecības apjoms būtiski audzis, un abu valstu ekonomiskajai sadarbībai joprojām ir labs tālākas izaugsmes potenciāls. To Saeimas Ārlietu komisijas deputāti atzina 7.decembrī, tiekoties ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi.

Tikšanās laikā puses pauda gandarījumu par abu valstu ekonomiskās sadarbības izaugsmi – šā gada desmit mēnešos Latvijas eksports uz ASV audzis par 150 procentiem, bet ASV eksports uz Latviju – par 70 procentiem.

Vēstniece arī atzīmēja, ka Latvijai ir nozīmīga loma Ziemeļu transporta koridora darbībā, pa kuru uz Afganistānu caur Rīgas ostu tiek transportētas ASV nemilitārās kravas. Līdz šim caur Latvijas teritoriju pārvesti jau 36 tūkstoši konteineru Afganistānā dislocēto ASV karavīru apgādei. Dž.Gārbere norādīja, ka ar Latvijas valdību arī pārrunāta iespēja pa šo pašu tranzīta maršrutu nemilitārās kravas nogādāt arī otrā virzienā.

ASV vēstniece pateicās par Latvijas karavīru ilgstošo dalību NATO vadītajā Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) miera uzturēšanas misijā Afganistānā. “Latvija ir ASV stratēģiskais partneris, sabiedrotais un labs draugs,” tikšanās laikā teica Dž.Gārbere.

Pārrunājot situāciju Afganistānā, komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Mirskis vērsa uzmanību uz pēdējā laikā vērojamo drošības situācijas saasināšanos Afganistānas kaimiņvalstī Pakistānā. Pakistānai ir izšķiroša loma visa reģiona stabilitātes nodrošināšanā, un tādēļ ASV cieši sadarbojas ar šo valsti, pauda vēstniece. Dž.Gārbere norādīja, ka pagaidām nav vērojama tieša drošības situācijas Pakistānā ietekme uz Afganistānā dislocēto militāro kontingentu apgādes ceļiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!