• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1993. gada 9. jūlija pavēle "Par pagaidu kārtību, kādā iemaksājams apgrozījuma nodoklis, ievedot preces Latvijas Republikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.1993., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.355

Par valsts firmas "Lata" likvidāciju

Vēl šajā numurā

16.07.1993., Nr. 51

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: pavēle

Pieņemts: 09.07.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NO LATVIJAS REPUBLIKAS FINANSU MINISTRIJAS

09.07.1993.

Par pagaidu kārtību, kādā iemaksājams apgrozījuma nodoklis, ievedot preces Latvijas Republikā

Lai nodrošinātu apgrozījuma nodokļa maksājumu iekasēšanu muitas iestādēs, ievedot Latvijas Republikā preces, atbilstoši Latvijas Republikas 1993.gada 1.jūnija likumam "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1991. gada 18. decembra likumā "Par apgrozījuma nodokli" pavēlu:

1. Noteikt, ka apgrozījuma nodokļa maksājumi par Latvijas Republikā ievestajām precēm veicami tādā pašā kārtībā un tajās pašās muitas iestādēs kā ievedmuitas maksājumi.

2. Atļaut izņēmuma gadījumos līdz 1993. gada 30. septembrim pielietot pievienoto "Pagaidu kārtību, kādā iemaksājams apgrozījuma nodoklis, ievedot preces Latvijas Republikā".

Finansu ministra v.i. U.Osis

 

Par pagaidu kārtību, kādā iemaksājams apgrozījuma nodoklis, ievedot preces Latvijas Republikā

Sakarā ar grūtībām, kuras rodas Latvijas Republikas uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1993. gada 1.jūnija lēmuma "Par Latvijas Republikas likuma "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1991. gada 18. decembra likumā "Par apgrozījuma nodokli" spēkā stāšanos" izpildē, Latvijas Republikas Finansu ministrija un Galvenā Valsts finansu inspekcija nosaka:

Juridiskām personām, kurām nav iespēju samaksāt apgrozījuma nodokli par importētajām precēm muitas iestādēs uz Latvijas Republikas valsts robežas vai bankas iestādēs pirms preču importēšanas, atsevišķos gadījumos, iesniedzot muitas iestādē bankas maksāšanas uzdevuma kopiju ar bankas atzīmi un uzrādīto maksāšanas termiņu, muitas iestāde atliek apgrozījuma nodokļa samaksu uz laiku ne ilgāku par 30 dienām. Šis nosacījums attiecas uz visām importētajām precēm.

Ja juridiskai personai, šķērsojot Latvijas Republikas robežu, nav bankas garantijas vēstules, tad par precēm, kurām ar nozaru ministriju atļauju nav piemērojamas ievedmuitas tarifu likmes, tā ir tiesīga iesniegt Valsts finansu inspekcijā sekojošus dokumentus: kravas deklarāciju, kontrakta Nr., kontrakta summu, apgrozījuma nodokļa summu, iesniegumu (2 eks.) ar lūgumu nomaksāt apgrozījuma nodokli Valsts finansu inspekcijā pēc savas atrašanās vietas. Iesniegumu paraksta iestādes vadītājs, galvenais grāmatvedis. Iesniegumu apstiprina ar iestādes zīmogu.

Valsts finansu inspekcija, izskatot iesniegumu, aprēķina šo summu personiskajā kontā un dod apstiprinājumu (2 eks.) juridiskai personai iesniegšanai muitas iestādei par apgrozījuma nodokļa ieskaitīšanas budžetā ņemšanu savā kontrolē. Attiecīgais apstiprinājums ir pamats lēmuma pieņemšanai par kravas ievešanu Latvijas Republikas teritorijā.

Šī kārtība ir spēkā līdz š.g. 30. septembrim.

Valsts galvenās finansu inspekcijas priekšnieka vietnieks G.Zaķis

Finansu ministra vietnieks A.Kodoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!