• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas noteikumi "Noteikumi par kārtību, kādā sniedzama palīdzība meža darbiniekiem individuālo dzīvojamo māju celtniecībā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1993., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241136

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NOTEIKUMI par meža atjaunošanas darbu izpildes un finansēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

14.12.1993., Nr. 123

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: noteikumi

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOTEIKUMI PAR KĀRTĪBU, KĀDĀ SNIEDZAMA PALĪDZĪBA MEŽA DARBINIEKIEM INDIVIDUĀLO DZĪVOJAMO MĀJU CELTNIECĪBĀ

Ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 19. marta rīkojumu Nr. 105-r Meža ministrijai līdz 1995. gadam atļauts izsniegt lietaskokus uz celma individuālo dzīvojamo māju celtniecībai mežsaimniecības zemju platībās, ņemot vērā mājas projektu, bet ne vairāk kā 100 kubikmetrus:

- mežsargiem un mežziņiem - bez celmu naudas samaksas;

- pārējiem LR Meža ministrijas sistēmas inženiertehniskajiem darbiniekiem un strādniekiem - ar celmu naudas samaksu 50% apmērā.

Ar Ministru Padomes rīkojumu atļauts izsniegt palīdzību minētajiem darbiniekiem individuālo dzīvojamo māju celtniecībā, izmaksājot no kapitālieguldījumu līdzekļiem, kuri paredzēti virsmežniecībā šo objektu celtniecībai, naudas pabalstu, kā arī noteikts, ka celmu nauda par izcirstajiem kokiem meža darbiniekiem jāatmaksā republikas valsts budžetā, ja māja tiek pārdota agrāk par 10 gadiem pēc tās nodošanas ekspluatācijā vai dienests Meža ministrijas sistēmā tiek pārtraukts (izņemot gadījumus, kad darbinieks aiziet pensijā, kļūst invalīds, pāriet vēlētā amatā vai iestājas mācību iestādē).

Izpildot iepriekš minēto Latvijas Republikas Ministru Padomes rīkojumu, Meža ministrija un Finansu ministrija nosaka šādu kārtību palīdzības sniegšanai meža darbiniekiem individuālo dzīvojamo māju celtniecībā mežsaimniecības zemju platībās, naudas pabalsta izmaksāšanā un koku izsniegšanā no celma:

1. Tiesības pieprasīt apbūves gabalu individuālo dzīvojamo māju celtniecībai uz mežsaimniecības zemēm ir visiem LR Meža ministrijas sistēmas inženiertehniskajiem darbiniekiem un strādniekiem.

2. Individuālās dzīvojamās mājas būvētājam jāiesniedz pašvaldībā ar virsmežniecību saskaņots apbūves gabala pieprasījums, kuram pievienots zemes gabala izvietojuma plāns.

3. Ja virsmežniecības teritorijā nav apbūvei piemērotas zemes platības, virsmežniecība pieprasa pašvaldībai piešķirt jaunu valsts mežsaimniecības zemi kā dienesta zemi saskaņā ar nolikumu "Par Latvijas Republikas lauku apvidos realizējamās zemes reformas pirmās kārtas īstenošanu" 22. pantu.

4. Lietkokus uz celma individuālais būvētājs var saņemt, iesniedzot virsmežniecībā šādus dokumentus:

4.1. izziņu par apbūves gabala piešķiršanu;

4.2. iesniegumu par nepieciešamo lietaskoku daudzumu;

4.3. uzrāda noteiktā kārtībā piesaistītu un reģistrētu individuālās dzīvojamās mājas projektu.

5. Virsmežniecība:

5.1. pārbauda, vai pieprasītais lietaskoku daudzums atbilst individuālās dzīvojamās mājas projektā uzrādītajam nepieciešamajam kokmateriālu daudzumam;

5.2. dot rīkojumu mežniecībai izsniegt noteiktu daudzumu lietaskokus uz celma galvenajā, starpcirtē vai citās cirtēs;

5.3. izdara attiecīgu atzīmi individuālās dzīvojamās mājas piesaistes projektā par izsniegto lietaskoku daudzumu, to apstiprinot ar zīmogu un parakstu;

5.4. tiesiska sniegt finansiālo palīdzību individuālo dzīvojamo māju celtniecībā, izmaksājot naudas pabalstu no kapitālieguldījumu līdzekļiem, kuri paredzēti virsmežniecībām šo objektu celtniecībai, materiālo - realizējot virsmežniecības rīcībā esošos būvmateriālus vai citus pakalpojumus;

5.5. pieprasa no meža darbiniekiem, kuri saņēmuši individuālo dzīvojamo māju celtniecībai vai kapitālajam remontam lietaskokus uz celma vai naudas pabalstu, izziņu, kas apliecinātu namīpašuma esamību.

6. Naudas pabalsta ( ne vairāk kā 1/3 no celtniecības tāmes vērtības) apjomu nosaka komisija, kuras sastāvā iekļauts virsmežzinis, attiecīgās mežniecības grāmatvedis un pašvaldības pārstāvis.

7. Individuālajiem būvētājiem izsniegto kokmateriālu un izmaksāto naudas pabalstu uzskaitei virsmežniecība iekārto žurnālu (1. pielikums ).

8. Prioritāte naudas pabalsta saņemšanai un būvmateriālu iegādē individuālo dzīvojamo māju celtniecībai mežsaimniecības zemju platībās ir mežsargiem, mežziņiem, virsmežziņiem un atsevišķos gadījumos pēc komisijas lēmuma pārējiem darbiniekiem.

9. Gadījumā, ja dienests Meža ministrijas sistēmā tiek pārtraukts (izņemot rīkojumā minētos gadījumus) vai māja tiek pārdota agrāk par 10 gadiem pēc tās nodošanas ekspluatācijā, individuālajam mājas būvētājam jāatmaksā naudas pabalsts un virsmežniecība pēc spēkā esošajām taksēm aprēķina un iekasē celmu naudu par visu izsniegto lietaskoku daudzumu.

10. Minētā kārtība attiecināma uz jaunu individuālo dzīvojamo māju celtniecību, kā arī uz kapitāli remontējamām individuālajām dzīvojamām mājām, ja uz šo remontdarbu apjomu ir noteiktā kārtībā izstrādātas tāmes un šīs meža darbinieku mājas atrodas uz mežsaimniecības zemēm.

Latvijas Republikas meža ministra vietnieks A. Skulte

 Latvijas Republikas finansu ministra vietnieks M. Skulte

1. pielikums

Individuālajiem būvētājiem uz celma izsniegto kokmateriālu un izmaksāto naudas pabalstu uzskaites
ŽURNĀLS

 

Vārds, uzvārds, jaunbūves adrese Uz celma izsniegti kokmateriāli m3 Samaksāta celma nauda rbļ. Izmaksāts naudas pabalsts
t.rbļ.
Kopējā celtniecības izmaksa
t.rbļ.
Mājas ekspl. nodoš. datums Atzīme par dien. pārtr. vai mājas nodoš. Atzīme par pabalsta atmaksu dok. Nr. Budžetā atmaks. celmu nauda
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!