• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka militārpersonas un civilpersonāls un viņu ģimenes locekļi šķērso Latvijas Republikas robežu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1993., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kārtību, kādā Krievijas Federācijas karakuģi izmanto Latvijas Republikas jurisdikcijā esošos ūdeņus

Vēl šajā numurā

05.06.1993., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 21.05.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtību, kādā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka militārpersonas un civilpersonāls un viņu ģimenes locekļi šķērso Latvijas Republikas robežu

Latvijas Republikas Valdība un Krievijas Federācijas Valdība (turpmāk tekstā - "Puses"), lai noregulētu Latvijas Republikas robežas (turpmāk tekstā "robeža") šķērsošanas kārtību,

vienojās par sekojošo:

1.pants. Šī vienošanās attiecināma uz Latvijas Republikā uz laiku dislocēto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka (turpmāk tekstā — "Bruņotie spēki") militārpersonām un civilpersonālu un viņu ģimenes locekļiem, kā arī uz Krievijas Federācijas Bruņoto spēku militārpersonām un civilpersonālu, kas iebrauc Latvijas Republikas teritorijā un izbrauc notās.

2. pants. Latvijas Republikas teritorijā uz laiku dislocēto Bruņoto spēku militārpersonas (izņemot tās, kas iesauktas obligātajā karadienestā) un civilpersonāls, kas dodas komandējumā, atvaļinājumā, izbrauc ārstēties vai ģimenes apstākļu dēļ šķērso robežu bez vīzām, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, komandējuma apliecības (priekšrakstus) vai atvaļinājuma zīmes, kā arī pagaidu uzturēšanās atļaujas un robežas šķērsošanas atļaujas (turpmāk tekstā - "atļauja"), ko izdevis Latvijas Republikas Pilsonības un imigrācijas departaments (turpmāk tekstā — "departaments").

To militārpersonu ģimenes locekļi, kuri atrodas Latvijas Republikas teritorijā, šķērso robežu bez vīzām, uzrādot personu apliecinošus dokumentus un atļaujas.

Bērni līdz 16 gadu vecumam, kas ir Latvijas Republikā uz laiku dislocēto Bruņoto spēku militārpersonu ģimenes locekļi un ceļo kopā ar vecākiem vai bez vecākiem, šķērso robežu, uzrādot dzimšanas apliecību un pamatojoties uz ierakstu mātes vai tēva personu apliecinošā dokumentā vai arī uz karaspēka daļas komandiera izdotu izziņu, kas apliecina radniecību ar militārpersonu (turpmāk tekstā — "izziņa"), ceļojot kopā ar pavadītāju. Bērniem līdz 16 gadu vecumam atļauja nav nepieciešama.

Šajā pantā minētajām personām atļaujas izsniedz departaments vai departamenta nodaļa, kuras teritorijā dislocēta karaspēka daļa, pamatojoties uz daļu komandieru, iestāžu, uzņēmumu un organizāciju vadītāju sarakstiem. Sarakstā norāda uzvārdu, vārdu, tēva vārdu un dzimšanas vietu, personu apliecinošā dokumenta nosaukumu un numuru, izsniegšanas datumu un iestādi, kas izsniegusi dokumentu, uzturēšanās adresi Latvijas Republikā un radniecības pakāpi (ģimenes locekļiem).

Latvijas Republikas teritorijā dzīvojošie Bruņoto spēku militārpersonu ģimenes locekļi, ja šīs militārpersonas dien ārpus Latvijas Republikas, saņem atļaujas saskaņā ar sarakstiem, ko departamentam iesniedzis Krievijas Federācijas pilnvarotā Latvijas Republikā jautājumos, kas saistīti ar karaspēka un flotes spēku pagaidu uzturēšanos Baltijas valstu teritorijā un izvešanu no tās aparāts (turpmāk tekstā — "pilnvarotais"). Krievijas Federācijas Robežapsardzības karaspēka militārpersonu ģimenes locekļi saņem atļaujas saskaņā ar minētajiem sarakstiem, ko Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku pārvaldei iesniedz Krievijas Federācijas Robežapsardzības karaspēka Ziemeļrietumu robežapsardzības apgabals un Kaļiņingradas grupa.

Bruņoto spēku militārpersonas, kas dien ārpus Latvijas Republikas, ja viņu ģimenes dzīvo Latvijas Republikas teritorijā, apmeklējot ģimeni, šķērso robežu bez vīzām, pamatojoties uz atļaujām, kuras izsniedz pēc Pilnvarotā, kā arī Krievijas Federācijas Robežapsardzības karaspēka Ziemeļrietumu robežapsardzības apgabala un Kaļiņingradas grupas pavēlniecības pieprasījuma. Pēc šīs vienošanās stāšanās spēkā minētā militārpersonu kategorija sākotnēji iebrauc Latvijas Republikā bez vīzām, uzrādot personu apliecinošus dokumentus un atvaļinājuma zīmes, kurās norādīts atļaujas numurs.

Līdz tam laikam, kad militārpersonas un viņu ģimenes locekļi būs nodrošināti ar atļaujām saskaņā ar karaspēka daļu pavēlniecības pieprasījumiem, Latvijas Republikas varas iestādes garantē viņiem iespēju šķērsot robežu, neuzrādot atļauju, ja minētajām militārpersonām ir personu apliecinoši dokumenti un citi noteiktie dokumenti, ko departamenta pārstāvis vīzē robežas pārejas punktos.

Maksa par atļauju noformēšanu un dokumentu vīzēšanu netiek iekasēta.

3. pants. Latvijas Republikā uz laiku dislocēto Bruņoto spēku militārpersonu ģimenes locekļi, kas dzīvo Krievijas Federācijā, kuriem nepieciešams steidzami iebraukt Latvijas Republikā un kuri var apstiprināt to ar nepieciešamajiem dokumentiem, šķērso robežu ar ārpuskārtas vīzām, ko robežas pārejas punktos noformē, neiekasējot maksu.

4. pants. Bruņoto spēku militārpersonas (izņemot tās, kuras iesauktas obligātajā karadienestā) un civilpersonāls, kas komandēts uz Latvijas Republikas Teritorijā uz laiku izvietotajām karaspēka daļām, iebrauc, uzrādot personu apliecinošus dokumentus un komandējuma apliecības (priekšrakstus) pēc iepriekšējas saskaņošanas un atļaujas saņemšanas Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijā, kas jāapliecina ar attiecīgu ierakstu komandējuma dokumentos.

Brīvā formā sastādītu pieprasījumu atļaujas saņemšanai iesniedz pilnvarotais, bet Krievijas Federācijas Robežapsardzības karaspēka pieprasījumu — Latvijas Republikas teritorijā dislocētās robežsargu daļas pārstāvis. Pieprasījumu izskatīšanas termiņš — līdz 5 darbdienām.

Ārkārtējās situācijās (katastrofas, avārijas gadījumi, kad apdraudēta cilvēku dzīvība un veselība) pieprasījumus izskata nekavējoties.

5. pants. Krievijas Federācijas kara lidaparātu ekipāžu locekļi, kas veikuši nolaišanos Latvijas Republikas teritorijā, un personas, kas pavada kravu, atstāj lidaparātu, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, un pēc tās karaspēka daļas komandiera apstiprinātiem sarakstiem, kurai pieder lidaparāts.

Krievijas Federācijas karakuģu ekipāžu locekļi, kas uz laiku ierodas Latvijas Republikas ostās, nokāpj krastā, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, un pēc kuģa komandiera apstiprinātiem sarakstiem.

6. pants. Obligātajā karadienestā iesauktajām militārpersonām, kas dien Latvijas Republikas teritorijā un pārvietojas grupu (komandu) sastāvā, atļauts šķērsot robežu ar personu apliecinošiem dokumentiem, ko uzrāda viņi paši vai grupu (komandu) vecākie, pēc Latvijas Republikas Valsts ministra aparāta Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošo Bruņoto spēku izvešanas kontroles biroja (turpmāk tekstā — "birojs") virzītiem sarakstiem, ko apstiprinājis karaspēka daļas komandieris.

Obligātajā karadienestā iesauktās militārpersonas, kas dien Krievijas Federācijā un dodas uz Latvijas Republikas grupu (komandu) sastāvā, lai pavadītu kravas, šķērso robežu, uzrādot personu apliecinošus dokumentus un sarakstu, kas saskaņots ar biroju.

Obligātajā karadienestā iesauktās militārpersonas, kas dien Latvijas Republikas teritorijā un pārvietojas individuāli, šķērso robežu abos virzienos, uzrādot personu apliecinošus dokumentus un atvaļinājuma zīmes vai komandējuma apliecības (priekšrakstus), ko vīzē departamenta pārstāvis robežas pārejas punktā.

7. pants. Galīgi aizbraucot no Latvijas Republikas, Bruņoto spēku militārpersonas un viņu ģimenes locekļi šķērso robežu, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, kā arī pēc komandējuma apliecībām (priekšrakstiem), sarakstiem vai izziņām, kurās ir norāde "galīgi izvests uz Krievijas Federācijas teritoriju".

Personas, kurām ir atļaujas, nodod tās Latvijas Republikas varas iestādēm robežas pārejas punktā.

8. pants. Izbraucot no Latvijas Republikās personām, uz kurām attiecināma šī vienošanās, Latvijas Republikas robežapsardzības dienesti viņu dokumentos (komandējuma priekšrakstos, atvaļinājuma zīmēs, izziņās) izdara atzīmi (datums un zīmogs).

Atgriežoties Latvijas Republikā, šīs personas robežas kontrolpunktā uzrāda dokumentus ar Latvijas Republikas robežapsardzības dienestu atzīmēm par izbraukšanu.

9. pants. Karaspēka izvešanai noteikti šādi robežas kontroles punkti;

a) dzelzceļa satiksmei: Rēzekne, Daugavpils, Meitene (Jelgava);

b) jūras satiksmei: Rīga, Ventspils, Liepāja;

c) gaisa satiksme: Rīga (Skulte), Daugavpils, Lielvārde, Tukums, Jēkabpils;

d) automobiļu satiksmi: Veclaicene, Grebņeva, Terehova, Meitene, Rucava.

Pēc Pušu savstarpējas vienošanās var tikt noteikti citi robežas kontroles pagaidu punkti.

Robežas šķērsošanai vispārējā kārtībā noteikti šādi robežas kontroles punkti:

a) uz autoceļiem: Ainaži, Valka - 2, Veclaicene, Pededze, Vientuļi, Grebņeva, Terehova, Pāternieki, Silene, Grenstāle, Meitene, Rucava;

b) dzelzceļa stacijās: Lugaži, Kārsava, Rēzekne, Zilupe, Indra, Daugavpils, Eglaine, Kurcums, Meitene, Priekule, Reņģe;

c) jūras ostās: Rīga, Liepāja, Ventspils;

d) lidostā "Rīga".

Personas, uz kurām attiecināma šī vienošanās, šķērso Latvijas Republikas robežu ar trešajām valstīm ar trešās valsts iestāžu piekrišanu.

10. pants. Šī vienošanās stājas spēkā ar dienu, kad saņemts pēdējais paziņojums, kas apliecina, ka katra Puse izpildījusi visas nepieciešamās formalitātes apstiprināšanai, un paliek spēkā līdz Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka pilnīgai izvešanai no Latvijas Republikas teritorijas. Tā var tikt mainīta vai papildināta pēc Pušu savstarpējas vienošanās.

Vienošanās parakstīta Rīgā 1993.gada 21.maijā divos eksemplāros, katrs krievu un latviešu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas Valdības
 vārdā J. Dinevičs
Krievijas Federācijas Valdības
vārdā S. Zotovs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!