• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1993. gada 1. novembra lēmums Nr. 91 "Par Rīgas siltumapgādi un komunālo maksājumu kārtību 1993.-1994.gada apkures sezonā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1993., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas valdes lēmums Nr.377

Par uzņēmumu "Granīts"

Vēl šajā numurā

04.11.1993., Nr. 101

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: lēmums

Numurs: 91

Pieņemts: 01.11.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RĪGAS DOMES LĒMUMS NR.91

01.11.1993.

Par Rīgas siltumapgādi un komunālo maksājumu kārtību 1993.-1994.gada apkures sezonā

Sakarā ar apkures perioda uzsākšanu un pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru Kabineta pieņemto lēmumu par 1993. - 1994. gada apkures sezonas nodrošināšanu, kā arī, ņemot vērā aprēķinātās siltumenerģijas izmaksas 1993. - 1994. gada apkures sezonai un Rīgas iedzīvotāju ierobežoto maksātspēju,

Rīgas Dome nolemj:

1. Apkures sezonas sākuma un beigu datumus kā arī siltumapgādes režīmus Rīgā nosaka Rīgas pilsētas, Rīgas rajonu (priekšpilsētu) valdes.

2. Uzdot Rīgas rajonu (priekšpilsētu) valdēm 1993./1994. gada apkures sezonā veikt ikmēneša norēķinus ar siltumpiegādātājiem līdz nākošā mēneša 25. datumam ar naudu, kas iekasēta no iedzīvotājiem par siltuma piegādi.

3. Noteikt, ka visiem dzīvojamo telpu īrniekiem, kuri nespēj veikt īres un komunālo pakalpojumu pilnu apmaksu, viena mēneša laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās brīža jāiesniedz attiecīgā Rīgas rajona (priekšpilsētas) valdē noteiktas formas deklarāciju par dzīvoklī pierakstīto personu ienākumiem kopā ar iesniegumu par atvieglojumu piešķiršanu.

Uzdot Latgales priekšpilsētas Tautas deputātu padomes valdei līdz 08.11.1993. sagatavot un iesniegt Rīgas Domei priekšlikumus par pabalstu aprēķināšanas metodiku un izsniegšanas kārtību.

4. Rīgas rajonu (priekšpilsētu) valdēm noteikt maksājumu apmērus katrā konkrētajā gadījumā, vadoties pēc deklarācijā uzrādītajiem datiem. Ja ir noteikti atvieglojumi, tie stājas spēkā no visu nepieciešamo dokumentu iesniegšanas brīža, taču neattiecas uz iepriekš nenomaksātiem parādiem. Tās var noteikt iepriekšējo parādu pakāpeniskas nomaksas grafiku.

5. Iedzīvotāju neapmaksāto komunālo pakalpojumu daļu segt no valdības dotācijām, Rīgas pilsētas, Rīgas rajonu (priekšpilsētu) budžetiem, no īpašumu apsaimniekošanas līdzekļiem un aizņēmumiem no privatizācijas fondiem.

6. Uzdot Rīgas Domes nekustamā īpašuma komisijai izstrādāt kārtību par rīcību ar nekustamo īpašumu, lai iegūtu papildus līdzekļus komunālo maksājumu segšanai.

7. Noteikt, ka dzīvojamo telpu īrniekiem, kuri nespēj veikt īres un komunālos maksājumus pilnā apmērā un vēlas saņemt atvieglojumus, var tikt piedāvāta vienošanās par pāreju uz mazāku dzīvojamo platību.

8. Noteikt šādu norēķinu kārtību ar siltumpiegādātājiem:

8.1. tiek instrumentāli fiksēts saražotās un noteikts kopējais piegādātās siltumenerģijas daudzums, no siltumpiegādātājiem.

V/u "Latvenergo" siltumpārvades pārvades zudumi tiek pieņemti 11,56% apmērā;

8.2. gadījumos, kad ir iespējams instrumentāli fiksēt siltuma daudzumu, tiek uzskaitīts patērētāju saņemtais siltuma apjoms;

8.3. pārējais instrumentāli neuzskaitītais patērētās siltumenerģijas daudzums tiek aprēķināts un sadalīts starp patērētājiem proporcionāli uzstādītajām slodzēm;

8.4. siltumenerģijas daudzuma aprēķins tiek saskaņots ar Rīgas pilsētas valdi un Rīgas rajonu (priekšpilsētu) valdēm, ievērojot āra gaisa temperatūru un noteikto siltumapgādes režīmu.

Par noteikto siltumapgādes režīmu pārsniegšanu atbild siltumenerģijas piegādātājs.

11. Uzdot lēmuma izpildes kontroli Rīgas Domes valžu koordinācijas komisijai.

Domes priekšsēdētājs A.Teikmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!