• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 1994. gada 15. marta lēmums Nr. 12 "Par "Instrukcijas par vēlēšanu iecirkņu un iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1994., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241036-par-instrukcijas-par-velesanu-iecirknu-un-iecirknu-velesanu-komisiju-izveidosanu-apstiprinasanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.20

Par valsts budžeta līdzekļu sadalījumu pašvaldību vēlēšanu nodrošināšanai 1994. gadā

Vēl šajā numurā

31.03.1994., Nr. 40

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 12

Pieņemts: 15.03.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.12

Par "Instrukcijas par vēlēšanu iecirkņu un iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu" apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt "Instrukciju par vēlēšanu iecirkņu un iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu"

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Kramiņš

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Dz.Ceihnere

Rīgā 1994.gada 15.martā

 

INSTRUKCIJA
par vēlēšanu iecirkņu un iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu

I. Vēlēšanu iecirkņu izveidošana

1. Pilsētu un pagastu padomes (pagaidu valdes) līdz 1994.gada 29.martam, bet Rīgas Dome līdz 1994.gada l5.aprīlim izlemj jautājumu par attiecīgās pilsētas vai pagasta sadalīšanu vēlēšanu iecirkņos, kuri rajonu pilsētās un pagastos vienlaikus ir ari attiecīgā rajona padomes vēlēšanu iecirkņi.

2. Republikas pilsētu domes (padomes) lēmumu par attiecīgās pilsētas sadalīšanu vēlēšanu iecirkņos, norādot to atrašanās vietu, ne vēlāk kā septiņas dienas pēc tā pieņemšanas publicē vietējā laikrakstu.

Rajona pilsētu un pagastu padomes lēmumu par attiecīgās administratīvās teritorijas sadalīšanu vēlēšanu iecirkņos, norādot to atrašanās vietu, ne vēlāk kā piecas dienas pēc tā pieņemšanas paziņo rajona vēlēšanu komisijai, kura piecu dienu laikā pēc lēmuma saņemšanas publicē to vietējā laikrakstā.

3. Ja rajona pilsētā vai pagastā nolemts izveidot tikai vienu vēlēšanu iecirkni, iecirkņa vēlēšanu komisijas pienākumus pilda attiecīgās rajona pilsētas vai pagasta vēlēšanu komisija.

Ja rajona pilsētā vai pagastā izveidoti vairāki vēlēšanu iecirkņi, viena iecirkņa vēlēšanu komisijas pienākumus var pildīt attiecīgās rajona pilsētas vai pagasta vēlēšanu komisija.

II. Iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošana

4. Iecirkņu vēlēšanu komisijas izveidojamas no personām, kuras ir reģistrētas kā Latvijas Republikas pilsoņi, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, kuram ir tiesības vēlēt un kuras ir pierakstītas attiecīgās pilsētas vai pagasta administratīvajā teritorijā vai kurām šajā teritorijā atrodas likumā noteiktajā kārtībā Zemesgrāmatu nodaļā reģistrēts nekustamais īpašums.

Personas, kuras komisijas veidošanas laikā nav pierakstītas, var tikt ievēlētas iecirkņa vēlēšanu komisijā tajā pilsētā vai pagastā, kura administratīvajā teritorijā ir šīs personas pieraksta pēdējā vieta.

5. Tiesības izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus ievēlēšanai iecirkņa vēlēšanu komisijā ir politiskajām organizācijām vai to apvienībām, kas reģistrētas Tieslietu ministrijā, un vēlētāju apvienībām.

Vairākas politiskās organizācijas var izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus kopīgi.

Izvirzot pārstāvjus iecirkņa vēlēšanu komisijā, par vēlētāju apvienību uzskatāma vēlētāju grupa, kuras sastāvā republikas pilsētās ir ne mazāk kā desmit vēlētāju, bet rajona pilsētās un pagastos — ne mazāk kā pieci vēlētāji.

Katra politiskā organizācija vai organizāciju apvienība, kā ari vēlētāju apvienība var izvirzīt un pieteikt vienu vai vairākus pārstāvjus.

6. Pieteikumā jānorāda iecirkņa vēlēšanu komisijas locekļa kandidāta vārds, uzvārds, personas kods, pieraksta vietas adrese vai Zemesgrāmatu nodaļā reģistrēta nekustamā īpašuma atrašanās vieta, darbavieta un nodarbošanās.

Politiskās organizācijas vai politisko organizāciju apvienības pieteikumam jāpievieno izraksts no attiecīgā šīs organizācijas vai apvienības centrālās lēmējinstitūcijas lēmuma.

Vēlētāju apvienības pieteikums jāparaksta šīs instrukcijas 5.punkta trešajā daļā noteiktajam vēlētāju skaitam, norādot katra pierakstītāja vārdu, uzvārdu, personas kodu un pieraksta vietas adresi vai Zemesgrāmatu nodaļā reģistrēta nekustamā īpašuma atrašanās vietu.

Pieteikumam pievienojams katra kandidāta rakstveida paziņojums, ka viņi piekrīt savas kandidatūras pieteikšanai.

7. Pieteikumi pilsētās un pagastos iesniedzami attiecīgajai pašvaldībai līdz 1994.gada 9.maijam. Rīgā pieteikumu iesniegšanas vietu un to iepriekšējās izskatīšanas kārtību nosaka Rīgas Dome. Tā ir tiesīga pieteikumu iesniegšanas termiņu saīsināt līdz 1994.gada 2.maijam, kā arī uzdot Rīgas priekšpilsētu (rajonu) valdēm iesniegt Rīgas Domei savus priekšlikumus par iecirkņu vēlēšanu komisiju skaitlisko un personālo sastāvu.

8. Pirms balsošanas par komisijas locekļu kandidātiem attiecīgās pilsētas vai pagasta padome (pagaidu valde) nosaka iecirkņa vēlēšanu komisijas locekļu skaitu — ne mazāku par pieciem un ne lielāku par 15.

Ja par komisijas locekļa kandidātu ir pieteikta persona, kura jau ir ievēlēta pilsētas, rajona vai pagasta vēlēšanu komisijā vai ietverta attiecīgās domes (padomes) vēlēšanām reģistrētā deputātu kandidātu sarakstā, par to netiek balsots.

Balsošana par komisijas locekļu kandidātiem notiek kārtībā, kāda noteikta likumos par pašvaldībām. Par ievēlētiem uzskatāmi tie kandidāti, kuri saņēmusi visvairāk balsu, taču šo balsu skaits nedrīkst būt mazāks par to, kas nepieciešams lēmuma pieņemšanai.

Ja kāds vēlēšanu komisijas loceklis izbeidz darbību komisijā, citu komisijas locekli var ievēlēt šajā instrukcijā noteiktajā kārtībā.

9. Par iecirkņa vēlēšanu komisijas izveidošanu tiek pieņemts lēmums.

10. Iecirkņu vēlēšanu komisijas izveidojamas līdz 1994.gada 16.maijam. Lēmums par iecirkņa vēlēšanu komisijas izveidošanu ne vēlāk kā septiņu dienu laiki pēc tā pieņemšanas izliekams attiecīgās pašvaldības, kā ari rajona, pilsētas vai pagasta vēlēšanu komisijas un iecirkņa vēlēšanu komisijas telpās.

Par rajona pilsētu un pagastu iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu attiecīgā pašvaldībā līdz 1994.gada 18.maijam paziņo rajona vēlēšanu komisijai, kā ari rajona pašvaldībai, kura līdz 1994.gada 19.maijam informē Centrālo vēlēšanu komisiju.

Republikas pilsētu pašvaldības par iecirkņa vēlēšanu komisiju izveidošanu līdz 1994.gada 19.maijam informē Centrālo vēlēšanu komisiju.

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Dz.Ceihnere

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!