• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par asociācijas nolīgumu ar Ukrainu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2011., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par daudzgadu budžeta plānošanu un Eiropadomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

08.12.2011., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par asociācijas nolīgumu ar Ukrainu

Parlaments rezolūcijā uzsver, ka lēmumu par ES un Ukrainas asociācijas nolīguma slēgšanu būtu vēlams pieņemt līdz šā gada beigām, un aicina ES valdības pieņemt politisku lēmumu Padomes sanāksmē 8. un 9.decembrī. Deputāti mudina Ukrainu pārskatīt spriedumu bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko lietā, un uzskata, ka nolīgums varētu veicināt nepieciešamās pārmaiņas valstī.

Parlamenta ieteikumos, ko izstrādājis deputāts Rišards Antoni Legutko, uzsvērts, ka ES un Ukrainas attiecību padziļināšana ir abu pušu interesēs, tomēr pausts nosodījums par to, ka valsts tieslietu sistēma tiek izmantota kā politiskās cīņas ierocis. Deputāti mudina Ukrainu ievērot cilvēktiesības un tiesiskuma principus un uzsver, ka J.Timošenko un citiem opozīcijas politiķiem jādod iespēja pilnvērtīgi iesaistīties politikas procesā.

Deputāti arī uzsver, ka jāparedz iespēja uz laiku apturēt nolīguma darbību gadījumā, ja tiek pārkāptas pamatvērtības un pamatprincipi. Viņi aicina Ukrainu publiskot Padomju slepeno dienestu arhīvus, kā arī noteikt jaunu datumu nesen atceltajai Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča Briseles vizītei.

 

Līdzšinējā norise

Sarunas par asociācijas nolīgumu, kura mērķis ir padziļināt Ukrainas politisko un ekonomisko integrāciju Eiropas Savienībā, nesen "iesaldēja" Ukrainas bijušās premjerministres J.Timošenko arests. Rezolūcijā, ko Parlaments pieņēma 2011.gada 27.oktobrī, nosodīts fakts par tieslietu sistēmas izmantošanu politiskai atriebībai, un izteikts brīdinājums, ka gadījumā, ja J.Timošenko spriedums netiks pārskatīts, pastāv iespēja, ka ES un Ukrainas asociācijas nolīgums vispār netiek parakstīts un ratificēts.

 

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!