• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Dienvidāfrikas Republikas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2011., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar zemkopības ministri vienojoties par zemnieku aizstāvību

Vēl šajā numurā

07.12.2011., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Dienvidāfrikas Republikas vēstnieci

Valsts prezidents Andris Bērziņš 5.decembrī darbam Latvijas Republikā akreditēja Dienvidāfrikas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Mandisu Donu Marašu (attēlā).

Tikšanās laikā ar jauno Dienvidāfrikas vēstnieci Valsts prezidents atzīmēja abu valstu konstruktīvās attiecības, kā arī aicināja tās padarīt aktīvākas, īpaši ekonomikas jomā.

Valsts prezidents ar vēstnieci bija vienisprātis, ka abām valstīm ir laba sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros, taču divpusējā līmenī vēl ir būtiskas izaugsmes iespējas.

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzsvēra, ka Latvija, izejot no krīzes, ir nopietni pievērsusies ekonomikas veicināšanai, attīstot eksportu, tādēļ būtu ļoti ieinteresēta veicināt abu valstu divpusējās ekonomiskās attiecības.

Vēstniece atzīmēja Dienvidāfrikas Republikas ieinteresētību gan Eiropas Savienības attīstības sadarbības politikā, gan arī kopīgā klimata izmaiņu seku novēršanā.

Dienvidāfrikas Republikas vēstniece rezidēs Stokholmā.

Mandisa Dona Maraša – dzimusi 1952.gadā. Studējusi medicīnu. Politikā darbojas kopš 1994.gada. Bijusi ievēlēta dažāda līmeņa pašvaldībās un aktīvi darbojusies sabiedriskajās organizācijās. Iepriekš bijusi vēstniece Grieķijā un šobrīd ir vēstniece Zviedrijas Karalistē.

 

Foto: Valsts prezidenta kanceleja

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!