• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par desmit Latvijas lielākajiem nodokļu maksātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2011., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.12.2011., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par desmit Latvijas lielākajiem nodokļu maksātājiem

2.decembrī izdevniecības "Dienas Bizness" rīkotās svinīgās ceremonijas "TOP uzņēmums 2011" ietvaros Finanšu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests (VID) godināja 2010.gada lielākos nodokļu maksātājus. Pasākumā finanšu ministrs Andris Vilks un VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova visiem desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem pasniedz VID atzinības rakstus un piemiņas veltes, bet pirmajiem trim lielākajiem 2010.gada nodokļu maksātājiem – īpaši šim pasākumam darinātas balvas. Lielākie nodokļu maksātāji tika godināti jau četrpadsmito gadu.

Kā VID piemiņas velte visiem desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem šogad tika pasniegts sienas pulkstenis ar tajā iegravētiem pateicības vārdiem: "2010.gada TOP 10 nodokļu maksātājs. Paldies par ieguldījumu! Valsts ieņēmumu dienests". Savukārt pirmie trīs lielākie nodokļu maksātāji saņēma arī īpaši šim gadījumam mākslinieka veidotu apbalvojumu, kurā stiklā atveidots lielāko nodokļu maksātāju balvas logotips un iegravēts balvas saņēmēja nosaukums.

Finanšu ministrs A.Vilks sacīja: "Apzinīga nodokļu maksāšana parāda, ka uzņēmums ar godprātību izturas pret savu valsti, ir sociāli atbildīgs un ilgtspējīgs, jo veido savu uzņēmējdarbību uz drošiem pamatiem. Tas arī apliecina, ka uzņēmumam nav mazsvarīgi godīgas tirgus konkurences principi."

VID ģenerāldirektore N.Jezdakova norādīja: "Man ir patiess prieks par tiem uzņēmumiem, kuri, neraugoties uz dažādiem ekonomiskās krīzes radītiem cēloņiem un sekām, pateicoties savai neatlaidībai, profesionalitātei un uzņēmībai, 2010.gadā ir sasnieguši labus un izcilus rezultātus savā biznesā un sekmējuši mūsu valsts ekonomikas un tautsaimniecības attīstību. Savā un VID darbinieku vārdā saku lielu paldies ikvienam godprātīgam nodokļu maksātājam. Vislielākais paldies 2010.gada desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem par viņu būtisko ieguldījumu valsts kopbudžetā un līdzdalību Latvijas ekonomikas attīstībā."

2010.gada lielāko nodokļu maksātāju TOP 10:

1. SIA "Latvija Statoil",

2. SIA "Neste Latvija",

3. AS "Latvijas Gāze",

4. AS "Latvenergo",

5. SIA ""Mažeiķu nafta"

Tirdzniecības nams",

6. SIA "Philip Morris Latvia",

7. SIA "MAXIMA Latvija",

8. SIA "LUKoil Baltija R",

9. VAS "Latvijas dzelzceļš",

10. AS "Latvijas balzams".

Lielākie nodokļu maksātāji tiek noteikti pēc samaksāto nodokļu apjoma valsts kopbudžetā. 2010.gadā desmit lielākie nodokļu maksātāji kopumā nodokļos samaksājuši 629 miljonus latu, kas ir 17,3% no 2010.gada VID administrētajiem kopbudžeta ieņēmumiem.

 

VID Sabiedrisko attiecību daļa;
Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!