• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2011., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra darba vizīti Vācijā

Vēl šajā numurā

06.12.2011., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanos

1. un 2.decembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalījās Baltijas valstu aizsardzības ministru komitejas sanāksmē Kauņā, Lietuvā, kur aizsardzības ministri vienojās par ciešāku integrāciju apmācību, iepirkumu, spēju attīstības jomās, kā arī kopēju rotāciju NATO ātrās reaģēšanas spēkos.

Baltijas apmācību iniciatīvas ietvaros plānots uzlabot esošās apmācību iespējas un radīt jaunas kopīgas mācību programmas. Savukārt attiecībā uz kopīgu iepirkumu īstenošanu ministri nolēma izveidot darba grupas specifikāciju izstrādei noteiktu kategoriju iepirkumiem.

"Mūsu vēsturiskā pieredze liecina, ka esam ievainojami, ja rīkojamies vieni. Tas ir svarīgākais iemesls, kāpēc jānoliek malā nacionālās ambīcijas un jāveicina trīspusēja aizsardzības spēju attīstība, ilgtermiņā izveidojot kopīgus komandvadības elementus," norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Tāpat viņš uzsvēra, ka sekmīgā sadarbība veicinās ES un NATO partnervalstu interesi par Baltijas valstīm, tādējādi paaugstinot mūsu ietekmi starptautiskajā arēnā.

Sanāksmē ministri vienojās aktīvi strādāt, lai līdz NATO Čikāgas samitam 2012.gada maijā tiktu panākta vienošanās par ilgtermiņa risinājumu Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā.

Ministri un valstu delegācijas diskutēja arī par jau esošajiem kopīgiem projektiem – BALTNET un BALTRON, sabiedroto mācībām Baltijas valstīs, kā arī situāciju Afganistānā.

Aizsardzības ministrs A.Pabriks, Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene un Igaunijas aizsardzības ministrs Marts Lārs tikās arī ar Polijas aizsardzības ministra vietnieku Zbigņevu Vlosoviču, lai apspriestu reģionālas sadarbības iespējas.

Sanāksmes noslēgumā Baltijas valstu aizsardzības ministri parakstīja kopīgu paziņojumu un saprašanās memorandu par kopīgu gaisa patrulēšanas izdevumu segšanu.

 

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!