• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par "airBaltic" pārņemšanu valsts kontrolē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2011., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 5.decembrī

Vēl šajā numurā

06.12.2011., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par "airBaltic" pārņemšanu valsts kontrolē

"Latvijas valsts ieguvusi 99,8% aviokompānijas "airBaltic" akciju, un tās pasažieriem nav pamata uztraukties. Akcionāru iekšējās darbības neietekmēs aviokompānijas ikdienas darbu un lidojumus," uzsver Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis informē, ka SM iegādājās otram akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmām" (BAS) piederošās "airBaltic" akcijas, jo valstij ir svarīgi, lai aviokompānija attīstītos un turpinātu nostiprināt savas pozīcijas tirgū. Tas ir svarīgi arī lidostas "Rīga" kā nozīmīga Eiropas transporta mezgla attīstībai. ""airBaltic" ir stratēģiski spēcīgs uzņēmums, un tam ir attīstības potenciāls," papildina finanšu konsultants "Prudentia".

Summa (224 453 lati), kura nepieciešama akciju iegādei, segta no SM šā gada pašu ieņēmumu atlikumiem, kas saskaņota ar Saeimas budžeta un finanšu komisiju.

3.oktobrī starp akcionāriem un iesaistītajām pusēm noslēgtā vienošanās joprojām ir spēkā, un, ja BAS ir gatavs turpināt finansēt kompāniju, viņiem ir visas tiesības piedalīties "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanā, tādējādi atgūstot daļēju līdzdalību, skaidro A.Matīss.

Tādā gadījumā pamatkapitāls tiks palielināts proporcionāli, emitējot jaunas "airBaltic" akcijas. Esošās akcijas, ko iegādājusies valsts, netiks pārdotas.

Ja līdz 22.decembrim BAS ieguldīs "airBaltic" 37,7 miljonus latu, tas iegūs aptuveni 47% akciju. Savukārt, ja BAS neiemaksās attiecīgos līdzekļus noteiktajā termiņā, tad valstij joprojām piederēs 99,8% kompānijas akciju. Tādā gadījumā valsts rēķinās, ka tai, iespējams, nāksies ieguldīt visu summu – aptuveni 109 miljonus latu.

Valsts jebkurā gadījumā turpinās iespējamo investoru apzināšanu, jo tās funkcijās neietilpst uzņēmējdarbības veikšana aviācijas sfērā. Šajā procesā stratēģisks partneris valstij ir ļoti nozīmīgs.

Valdība lēmusi rīkoties proaktīvi valsts interešu aizsardzībai un pārņemt kontroli "airBaltic", lai BAS finansiālās problēmas netraucētu valstij ieguldīt līdzekļus "airBaltic" pamatkapitālā.

 

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!