• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Federācijas Valdības un Latvijas Republikas Valdības Vienošanos par Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošās bijušās PSRS Jūras kara flotes Hidrogrāfiskā dienesta īpašuma daļas nodošanu Latvijas Hidrogrāfiskajam dienestam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1993., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.117

Par Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas aizdevuma izmantošanu

Vēl šajā numurā

11.03.1993., Nr. 2

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 116

Pieņemts: 04.02.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.116

Rīgā, 1993. gada 4. februārī

Par Krievijas Federācijas Valdības un Latvijas Republikas Valdības Vienošanos par Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošās bijušās PSRS Jūras kara flotes Hidrogrāfiskā dienesta īpašuma daļas nodošanu Latvijas Hidrogrāfiskajam dienestam

Latvijas Republikas Ministru Padome n o l e m j:

1. Akceptēt pievienoti Krievijas Federācijas Valdības un Latvijas Republikas Valdības Vienošanos par Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošās bijušās PSRS Jūras kara flotes Hidrogrāfiskā dienesta īpašuma daļas nodošanu Latvijas Hidrogrāfiskajam dienestam.

2. Pilnvarot Latvijas Republikas jūras lietu ministru A.Dandzbergu parakstīt šī lēmuma 1. punktā minēto vienošanos.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.Godmanis

Latvijas Republikas valsts ministrs J.Dinevičs

Krievijas Federācijas valdības un Latvijas Republikas valdības VIENOŠANĀS par Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošās bijušās PSRS Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašuma daļas nodošanu Latvijas Hidrogrāfijas dienestam

Krievijas Federācijas Valdība un Latvijas Republikas Valdība (turpmāk tekstā - "Puses"), apzinoties īpašu atbildību par kuģošanas drošību un cilvēku dzīvības aizsardzību jūrā, vēloties aktīvi attīstīt labas kaimiņattiecības un veicināt kuģošanas drošību Baltijas jūrā,

ievērojot, ka Latvijas Republika veido Hidrogrāfijas dienestu un ir gatava ar 1993. gada 1. aprīli uzņemties atbildību par navigācijas iekārtu pienācīgu darbu un kuģošanas drošību ūdeņos, kas atrodas Latvijas Republikas jurisdikcijā, vienojās par sekojošo:

1. pants

Krievijas Puse līdz 1993. gada 1. aprīlim nodos Latvijas Pusei to Krievijas federācijas jurisdikcijā esošās bijušās PSRS Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta (turpmāk tekstā - "Krievijas Jūras' kara flotes Hidrogrāfijas dienests") īpašumu, kas atrodas Latvijas Republikas teritorijā.

Minētais īpašums ietver navigācijas iekārtas Latvijas ūdeņos un piekrastē un to apkalpošanai nepieciešamo Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašumu Rīgas rajonā un Liepājas rajonā, arī jūras kuģus, ēkas un būves ar tajās esošajām iekārtām.

2. pants

Puses izveido divpusēju komisiju šīs vienošanās 1. pantā minētā īpašuma konkrēta uzskaitījuma un nodošanas kārtības noteikšanai. Nekustamais īpašums pieder Latvijai. Par nekustamo īpašumu uzskatāmas ēkas, būves, visas navigācijas iekārtas, komunikācijas un citas stacionāras iekārtas, kā arī to komplektā esošie mezgli un piederumi, bez kuriem nav iespējama minēto objektu izmantošana paredzētajiem nolūkiem. Nododamā kustamā īpašuma vērtība tiks ņemta vērā Pušu norēķinos.

3. pants

Liepājas rajona un Rīgas rajona strādniekiem un kalpotājiem, kuri strādā Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienestā un ir nepieciešami Latvijas Hidrogrāfijas dienesta darba nodrošināšanai, tiek dota priekšroka pārejai darbā Latvijas Hidrogrāfijas dienestā saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteikto kārtību.

Krievijas Puse ir gatava dot iespēju Latvijas Pusei pēc tās lūguma izmantot speciālistus no Krievijas Federācijas Jūras kara flotes militārpersonu vidus personāla apmācīšanai un nododamā īpašuma ekspluatācijas nodrošināšanai.

Kontraktu noteikumus un kārtību, kādā tos noslēdz ar šīm personām, nosaka Latvijas Republikas pilnvarota valsts iestādē un Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija.

4. pants

Jūras navigācijas karšu izdošanas organizēšanai Krievijas Puse nodos Latvijas Pusei nepieciešamos kartogrāfiskos izejas materiālus par ūdeņiem, kas atrodas Latvijas Republikas jurisdikcijā.

5. pants

Puses atzinušas par nepieciešamu saglabāt starptautiskā Navigācijas brīdinājumu dienesta prasībām atbilstošu esošo navigācijas operatīvās informācijas iegūšanas un jūrnieku informēšanas sistēmu, kā arī Navigācijas paziņojumu jūrniekiem esošo sistēmu līdz attiecīgas struktūras izveidošanai Latvijas Republikā.

6. pants

Atļaut Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijai un Latvijas Republikas Jūras lietu ministrijai slēgt kontraktus par Latvijas Pusei nodotā Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašuma materiāltehnisko nodrošināšanu, kā arī par jūras navigācijas karšu un palīglīdzekļu apgādi un (vai) izdošanu.

7. pants

Šī vienošanās stājas spēkā ar tās parakstīšanas dienu.

Parakstīta 1993. gada .................divos eksemplāros, katrs krievu un latviešu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds juridisks spēks.

Krievijas Federācijas Valdības
vārdā

Latvijas Republikas Valdības
vārdā

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!