• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ieguldījumu sabiedrību licencēšanas komisijas nolikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.05.1999., Nr. 136/137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisijas rīkojums Nr.290

Par Ieguldījumu sabiedrību licencēšanas komisijas sastāvu

Vēl šajā numurā

04.05.1999., Nr. 136/137

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Vērtspapīru tirgus komisija

Veids: rīkojums

Numurs: 274

Pieņemts: 25.11.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtspapīru tirgus komisijas rīkojums Nr.274

Rīgā 1998.gada 25.novembrī

Par Ieguldījumu sabiedrību licencēšanas komisijas nolikumu

Pamatojoties uz likuma "Par Vērtspapīru tirgus komisiju" 6.panta 4.punktu, likuma "Par ieguldījumu sabiedrībām" 82.pantu un Vērtspapīru tirgus komisijas Padomes 1998.gada 6.novembra sēdes protokola Nr.9/98 1.punktu, apstiprināt Ieguldījumu sabiedrību licencēšanas komisijas nolikumu.

Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētājs V.Gustsons

Ieguldījumu sabiedrību licencēšanas komisijas nolikums

1. Saskaņā ar 1997.gada 18.decembra likumu "Par ieguldījumu sabiedrībām" speciālo atļauju (licenci) ieguldījumu sabiedrību darbībai izsniedz Vērtspapīru tirgus komisija (turpmāk tekstā - Komisija).

2. Saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumiem Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi" Komisija izveido Ieguldījumu sabiedrību licencēšanas komisiju (turpmāk tekstā - licencēšanas komisija), kura darbojas saskaņā ar likumu "Par ieguldījumu sabiedrībām", ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1998.gada 16.jūnija rīkojumu Nr.136 apstiprinātajiem "Ieguldījumu sabiedrību licencēšanas noteikumiem", šo nolikumu un citiem normatīvajiem aktiem.

3. Licencēšanas komisijai ir tiesības pieņemt šādus lēmumus:

3.1. izsniegt speciālo atļauju (licenci) ieguldījumu sabiedrību darbībai (turpmāk tekstā - licenci);

3.2. atteikt izsniegt licenci;

3.3. anulēt licenci;

3.4. izsniegt licences dublikātu;

3.5. citus lēmumus, kas nav pretrunā normatīvajiem aktiem.

4. Licencēšanas komisiju piecu cilvēku sastāvā pēc Komisijas priekšsēdētāja ieteikuma apstiprina Komisijas padome. Licencēšanas komisijas sastāvā ir licencēšanas komisijas priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks un trīs licencēšanas komisijas locekļi.

5. Licencēšanas komisijas sēdes sasauc un vada licencēšanas komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - licencēšanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

6. Licencēšanas komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz trīs licencēšanas komisijas locekļi. Licencēšanas komisija pieņem lēmumus ar vienkāršu balsu vairākumu. Lēmumu par licences anulēšanu licencēšanas komisija pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu no licencēšanas komisijas kopējā skaita.

7. Licencēšanas komisijas sēdes protokolē sekretārs, kas nav licencēšanas komisijas loceklis. Sekretāru nozīmē Komisijas Valdes priekšsēdētājs.

8. Licencēšanas komisijas sēdes protokolā norāda sēdes norises vietu un laiku, klātesošo licencēšanas komisijas locekļu, sekretāra un uzaicināto personu vārdu un uzvārdu, darba kārtību, pieņemtos lēmumus, atzīmējot par katru lēmumu nodoto "par", "pret" un "atturas" balsu skaitu.

9. Protokolu paraksta sēdes vadītājs, licencēšanas komisijas locekļi, kas piedalījās licencēšanas komisijas sēdē, un sekretārs. Ja kāds no licencēšanas komisijas locekļiem nepiekrīt licencēšanas komisijas lēmumam, viņa atsevišķās domas tiek ierakstītas protokolā.

10. Licencēšanas komisijai ir tiesības uz sēdi uzaicināt ieguldījumu sabiedrības - licences saņēmējas pilnvaroto pārstāvi, ieinteresētās personas, kā arī attiecīgās nozares speciālistus un Komisijas darbiniekus.

Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētāja biedrs T.Laizāns

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!