• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par virszemes televīzijas apraides maksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vjetnamas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par virszemes televīzijas apraides maksu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 22.novembrī, apspriežot situāciju, ka augsto izmaksu dēļ bezmaksas virszemes apraidi vēlas pamest Latvijas Neatkarīgā televīzija un TV3, aicināja atbildīgās iestādes vērtēt tarifu ekonomisko pamatotību un meklēt iespējas maksu samazināt.

“Augstā virszemes apraides maksa ir galvenais iemesls, kāpēc nacionālās komerctelevīzijas apsver iespēju aiziet no bezmaksas apraides. Tādēļ, lai ievērojama daļa skatītāju arī turpmāk varētu bez maksas skatīties LNT un TV3 kanālus, atbildīgajām institūcijām nekavējoties ir jāmeklē iespējas tos samazināt,” uzsvēra Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. Viņš arī atzīmēja, ka “pastāv nopietnas bažas, vai pašreizējie tarifi ir ekonomiski pamatoti”.

Komisija nolēma aicināt Konkurences padomi vērtēt ciparformāta televīzijas nodrošinātāju noteikto tarifu pamatotību, savukārt SIA “Lattelecom” meklēt iespēju tarifus samazināt. “Šodienas komisijas sēdē atbildīgā Satiksmes ministrija nevarēja atbildēt, kā veidojusies maksa par apraidi, vien norādīja, ka līgums ar SIA “Lattelecom” ir komercnoslēpums,” atzina komisijas priekšsēdētājs un norādīja, ka “vēl joprojām neskaidrs ir jautājums, vai maksā par apraidi nav iekļauta šķērssubsidēšana”.

“Šis būtu īstermiņa risinājums, kas, iespējams, mainītu LNT un TV3 lēmumu par izstāšanos no bezmaksas apraides. Savukārt ilgtermiņā jādomā par to, kā mazināt nevienlīdzīgo konkurenci digitālās televīzijas reklāmas tirgū starp nacionālajām un citām komerctelevīzijām un maksas noteikšanā par retranslāciju,” pauda V.Dombrovskis. Komisijas priekšsēdētājs apliecināja, ka šajā darbā kopā ar visām iesaistītajām pusēm aktīvi piedalīsies arī komisijas deputāti.

Komisijas sēdē TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena un LNT pārdošanas direktors Guntars Traubergs atzīmēja, ka maksas samazināšana par apraidi būtu viens no risinājumiem, lai kanāli paliktu nacionālajā apraidē. Vēl esot būtiski mazināt konkurences problēmas digitālās televīzijas tirgū, piemēram, paredzot iespēju saņemt maksu no kabeļoperatoriem par savu programmu retranslāciju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!