• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Vjetnamas, Šrilankas un Čehijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2011., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Novados un pilsētās: Cēsīs, 28.11.2011.

Vēl šajā numurā

30.11.2011., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Vjetnamas, Šrilankas un Čehijas vēstniekus


Darbam Latvijas Republikā Valsts prezidents Andris Bērziņš 29.novembrī akreditēja Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Famu Suanu Šonu (attēlā pa kreisi), Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ošadhi Jagatu Kumaru Alahaperumu (vidējā attēlā) un Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Pavolu Šepeļāku (attēlā pa labi)

Tikšanās laikā ar jauno Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Famu Suanu Šonu A.Bērziņš uzsvēra Latvijas vēlmi attīstīt iedzīvotāju un uzņēmēju savstarpējos kontaktus. Viņš atzīmēja prieku par abu valstu amatpersonu arvien regulārākajām tikšanās reizēm dažādos starptautiskos forumos, uzsverot, ka tieši sadarbība dažādu starptautisku organizāciju ietvaros varētu būt veiksmīgs sadarbības modelis. Tāpat tika apspriestas globālās ekonomikas situācija, kas uzņēmējiem liek arvien meklēt jaunus risinājumus biznesa attīstībai, tieši tādēļ Valsts prezidents jauno vēstnieku aicināja strādāt pie šā jautājuma. Ņemot vērā atšķirīgo Latvijas un Vjetnamas ekonomiku struktūru, prezidents uzsvēra iespējas attīstīt valstu divpusējo ekonomisko sadarbību jomās, kur tās varētu viena otru veiksmīgi papildināt. Vjetnamas vēstnieks rezidēs Maskavā.

Fams Suans Šons – dzimis 1956.gadā. Studējis jurisprudenci un ieguvis doktora grādu. Ārlietu dienestā kopš 1990.gada. Ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā, bijis vēstnieks Bulgārijā, Turcijā un šobrīd ir vēstnieks Krievijas Federācijā.

Savukārt sarunā ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ošadhi Jagatu Kumaru Alahaperumu A.Bērziņš uzsvēra nepieciešamību arvien attīstīt savstarpējo sadarbību, īpaši izglītībā, kur jau pašlaik norit ļoti veiksmīgs darbs. Šrilankas vēstnieks uzsvēra valsts interesi strādāt pie izglītības un tūrisma sakaru veidošanas, kā arī sadarboties lauksaimniecības produktu savstarpēja eksporta jomā. Valsts prezidents norādīja, ka Latvija Šrilankai ļoti veiksmīgi var piedāvāt arī farmācijas rūpniecības produktus. Šrilankas vēstnieks rezidēs Stokholmā.

Ošadhi Jagats Kumara Alahaperuma – dzimis 1972.gadā. Studējis Sanktpēterburgas Valsts elektrotehniskajā universitātē. Strādājis privātajā sektorā enerģētikas jomā. Šobrīd ir vēstnieks Zviedrijā.

Sarunā ar jauno Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Pavolu Šepeļāku A.Bērziņš augstu novērtēja draudzīgo un ciešo savstarpējo dialogu. Valsts prezidents īpašu uzmanību pievērsa ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējām. Neskatoties uz straujo izaugsmi šajā jomā pēdējos gados, viņš aicināja vēstnieku veicināt Čehijas uzņēmēju investīcijas Latvijā, kā arī Latvijas produktu atpazīstamību Čehijā. Abas amatpersonas pārrunāja arī sadarbības iespējas, panākot gan Latvijai, gan Čehijai pieņemamus risinājumus nākamā Eiropas Savienības daudzgadu budžeta kontekstā. Valsts prezidents īpaši uzsvēra nepieciešamību pārskatīt piedāvātos Kopējās lauksaimniecības politikas finansējuma parametrus, padarot tos godīgākus pret visām dalībvalstīm. Sarunas laikā tika pārrunāti arī izaicinājumi eirozonā. Amatpersonas dalījās ar valstu līdzšinējo pieredzi šajā jomā, ņemot vērā dažādos valūtas mehānismus Latvijā un Čehijā.

Pavols Šepeļāks – dzimis 1957.gadā. Studējis Starptautisko attiecību institūtā Maskavā, kā arī Pīmbrukas koledžā Oksfordā. Ārlietu dienestā kopš 1983.gada. Ieņēmis dažādus amatus ārlietu ministrijā un bijis Čehijas vēstnieks Luksemburgā un Pakistānā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!