• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Krievijas plāniem atteikties no atbruņošanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārpolitikas padomē diskutējot par ārpolitikas uzdevumiem

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Krievijas plāniem atteikties no atbruņošanās

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs par Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva 2011.gada 23.novembra paziņojumu*:

“Latvija ir pārsteigta par Krievijas Federācijas prezidenta paziņojuma saturu un formu. Tas noteikti nav NATO un tās dalībvalstu izprovocēts. Mūsuprāt, NATO un Krievijas padomes Lisabonas 2010.gada vienošanās par sadarbību pretraķešu aizsardzības sistēmas izveidē joprojām ir spēkā.

NATO un tās dalībvalstis no savas puses vairākkārt ir norādījušas, ka NATO pretraķešu aizsardzības sistēma ir aizsardzības sistēma un tā nav vērsta pret Krieviju un nemazina tās stratēģiskās kodolatturēšanas spējas, bet gan domāta, lai aizsargātos no trešo valstu iespējamiem apdraudējumiem. No NATO un tās dalībvalstu puses sadarbības procesā visos līmeņos bijusi pilnīga atklātība, dalīšanās ar informāciju un konkrēti sadarbības priekšlikumi. Diemžēl tie nav raduši atsaucību Krievijas pusē.

Latvija apspriedīsies ar NATO partneriem, lai vienotos par tālākajiem soļiem un, cita starpā, 7.decembra NATO–Krievijas Federācijas ārlietu ministru tikšanās laikā par šo tēmu diskutētu.”

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa


* D.Medvedevs trešdien paziņoja, ka operatīvi taktiskie raķešu kompleksi “Iskander” tiks izvietoti Kaļiņingradā, ja Maskavai sarunās ar Vašingtonu neizdosies panākt, ka tiek ņemti vērā tās iebildumi pret NATO iecerēto pretraķešu aizsardzības sistēmu Eiropā – Red.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!