• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Krājbankas kontos esošo privatizācijas sertifikātu drošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par situāciju Latvijas darba tirgū

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Krājbankas kontos esošo privatizācijas sertifikātu drošību

Ekonomikas ministrija informē, ka privātpersonu un juridisko personu privatizācijas sertifikātu kontos, kas atrodas akciju sabiedrībā “Latvijas Krājbanka”, esošie privatizācijas sertifikāti (saskaņā ar likuma “Par privatizācijas sertifikātiem” 18.panta sešpadsmito daļu) ir šo personu īpašums, līdz ar to kredītiestāde var rīkoties ar šiem privatizācijas sertifikātiem tikai atbilstoši sertifikātu īpašnieku dotajiem uzdevumiem.

Ekonomikas ministrija uzsver, ka neatkarīgi no tā, vai akciju sabiedrība “Latvijas Krājbanka” turpinās savu darbību, vai tiks nolemts kredītiestādes darbību izbeigt, privatizācijas sertifikāti joprojām saglabāsies to īpašnieku īpašumā un nav pakļauti riskiem.

Atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes 2011.gada 21.novembrī pieņemtajam lēmumam apturēt akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” visu finanšu pakalpojumu sniegšanu personas ar to kontos esošajiem privatizācijas sertifikātiem nevarēja veikt nekādas darbības.

Šobrīd akciju sabiedrība “Latvijas Krājbanka” ir pieņēmusi lēmumu, ka ar 2011.gada 24.novembri jebkādi darījumi ar tās klientiem piederošiem privatizācijas sertifikātiem akciju sabiedrībā “Latvijas Krājbanka” ir atļauti. Pašlaik kredītiestāde neveic darījumus kā starpniecības sabiedrība un netiek atvērti jauni privatizācijas sertifikātu konti. Gadījumā, ja privātpersonai ir jāatver jauni privatizācijas sertifikātu konti, tā tiek lūgta vērsties valsts akciju sabiedrībā “Latvijas Hipotēku un zemes banka”.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!