• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesas 1999. gada 28. aprīļa lēmums "Par lietas ierosināšanu pēc Latvijas Republikas ģenerālprokurora pieteikuma". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1999., Nr. 133/135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

30.04.1999., Nr. 133/135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satversmes tiesa

Veids: lēmums

Pieņemts: 28.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Satversmes tiesas lēmums

Rīgā 1999.gada 28.aprīlī

Par lietas ierosināšanu pēc Latvijas Republikas ģenerālprokurora pieteikuma

Es, Satversmes tiesas tiesnese I.Skultāne, izskatījusi Latvijas Republikas ģenerālprokurora iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu,

konstatēju:

1999.gada 19.aprīlī Latvijas Republikas Satversmes tiesā saņemts pieteikums par lietas ierosināšanu, ko iesniedzis Latvijas Republikas ģenerālprokurors.

Pieteikuma iesniedzējs lūdz Satversmes tiesu ierosināt lietu un atzīt par spēkā neesošu no tā apstiprināšanas brīža "Nolikumu par kārtību, kādā izīrējami brīvie dzīvokļi Valsts nekustamā īpašuma aģentūras pārvaldīšanā esošajos namīpašumos", kas apstiprināts ar Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" valdes 1997.gada 29.aprīļa lēmumu nr.266 un akceptēts ar aģentūras Padomes 1997.gada 22.aprīļa lēmumu (protokols nr.11). Iesniedzējs uzskata, ka minētais nolikums neatbilst normatīvo aktu prasībām īres tiesisko attiecību jomā.

Izskatījusi iesniegtos materiālus, atzinu, ka atbilstoši Satversmes tiesas likuma 16.panta 4.punktam lieta ir piekritīga Satversmes tiesai. Pieteikuma iesniedzējs saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 17. panta otrās daļas 5.punktu ir tiesīgs iesniegt šādu pieteikumu. Pieteikums atbilst Satversmes tiesas likuma 18. pantā noteiktajām vispārīgajām pieteikuma iesniegšanas prasībām.

Vadoties no Satversmes tiesas likuma 20. panta otrās daļas,

nolēmu:

1. Ierosināt Satversmes tiesā lietu pēc Latvijas Republikas ģenerāprokurora pieteikuma par Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" "Nolikuma par kārtību, kādā izīrējami brīvie dzīvokļi Valsts nekustamā īpašuma aģentūras pārvaldīšanā esošajos namīpašumos" atbilstību likuma "Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā" 2., 10. un 11. pantiem, likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 40. pantam un likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" Pārejas noteikumu 4. punktam.

2. Uzaicināt Valsts akciju sabiedrību "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" līdz 1999. gada 12. maijam iesniegt Satversmes tiesā atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

Lēmums nav pārsūdzams.

Tiesnese I.Skultāne

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!