• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tautsaimniecības padome: Par valdības deklarācijas izpildes rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2011., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

22.11.2011., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tautsaimniecības padome: Par valdības deklarācijas izpildes rīcības plānu

16.novembrī Tautsaimniecības padomes sēdē Ekonomikas ministrija ar sadarbības partneriem sāka diskusijas par valdības deklarācijas izpildes rīcības plāna ekonomikas sadaļu.

Ekonomikas ministrija atbilstoši valdības deklarācijā izvirzītajiem mērķiem savās atbildības jomās ir izstrādājusi konkrētus īstenojamos pasākumus, nosakot to izpildes termiņus, kā arī rezultatīvos radītājus.

Šie priekšlikumi patlaban nodoti sadarbības partneriem, kuru ierosinājumi tiks gaidīti līdz 21.novembrim, lai tos nākamās nedēļas laikā varētu integrēt valdības rīcības plāna ekonomikas sadaļās.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts Tautsaimniecības padomes dalībniekus informēja, ka valdības rīcības plāna ekonomiskie pasākumi paredz arī ciešāku ministriju savstarpējo koordināciju un partnerību vairākās jomās, piemēram, nodarbinātībā, nodokļu politikā, inovācijās, kā arī ārējo ekonomisko interešu pārstāvniecībā.

"Atbilstoši valdības deklarācijā iezīmētajam virzienam nozaru ministrijām jāstrādā ar lielāku koordināciju pārnozaru mērķu īstenošanai, un tam ir nepieciešama ciešāka sadarbība ne vien politiskā, bet arī ministru biroju un ierēdņu līmenī," uzsvēra D.Pavļuts, aicinot arī partnerus aktīvi sniegt priekšlikumus valdības rīcības plānam pārnozaru jautājumos.

Ministrs ar uzņēmējiem vienojās, ka viņš rosinās valdību definēt konkrētus rezultatīvos rādītājus vai indikatorus, kas liecinātu par kopējā valdības rīcības plāna sekmīgu īstenošanu. D.Pavļuta vērtējumā pie šādiem rādītājiem būtu minami "Doing Business", globālais konkurētspējas indekss un darba meklētāju īpatsvars kopējā iedzīvotāju skaitā, kā arī jādiskutē par vēl citiem indikatoriem.

Tāpat D.Pavļuts Tautsaimniecības padomes sēdes dalībniekus iepazīstināja ar savām prioritātēm ekonomikas ministra amatā, uzsverot, ka tieši dialogs ar uzņēmējiem un sadarbība ir svarīgs priekšnoteikums veiksmīgai ekonomikas attīstībai. "Būtu nepieņemami, ja valsts nodefinētu savas prioritātes, tikai vadoties pēc sev pieejamās informācijas, tāpēc dialogs dažādās formās ir ļoti nepieciešams," sacīja D.Pavļuts.

"Mūsu mērķis ir tikt laukā no nesabalansētas ekonomikas attīstības cikla, kurā aktīvu burbuļiem seko krahs, lai ekonomika augtu stabilāk, ilgtspējīgāk un tiktu radītas labāk apmaksātas darba vietas," akcentēja ekonomikas ministrs, iepazīstinot ar saviem plāniem modernas industriju politikas izveidē.

Uzņēmēji savukārt ministru un Ekonomikas ministrijas pārstāvjus aicināja aktīvāk meklēt risinājumus tādos jautājumos kā administratīvā sloga mazināšana, ēnu ekonomikā strādājošo uzņēmumu dalības ierobežošana valsts struktūru rīkotajos iepirkumos, kā arī inovāciju veicināšana uzņēmējdarbībā.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!