• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par dalību Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2011., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 15.novembrī

Vēl šajā numurā

22.11.2011., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par dalību Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomē

Valdība ir apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto jauno Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu Nr.864 "Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes nolikums", kas stāsies spēkā 2012.gada 1.janvārī. Zemkopības ministrija aicina organizācijas un institūcijas, kas atbilst šā nolikuma nosacījumiem, līdz 16.decembrim rakstiski informēt ministriju par vēlmi darboties padomē.

Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes nolikumā noteikts padomes sastāvs, padomes funkcijas, uzdevumi un tiesības, kā arī padomes darba organizācija un lēmumu pieņemšanas kārtība.

Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes uzdevumi ir izvērtēt dzīvnieku labturību un aizsardzību regulējošos normatīvos aktus un to projektus un sniegt atzinumus par tiem, sniegt atzinumu Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) par atļaujas saņemšanu izmantot dzīvniekus izmēģinājumā un informēt valsts iestādes un sabiedrību par dzīvnieku labturības un aizsardzības prasību pārkāpumiem. Tāpat padomes uzdevumi ir sagatavot un izplatīt informatīvus un izglītojošus materiālus par dzīvnieku labturības un aizsardzības jautājumiem, kā arī sniegt valsts un pašvaldību iestādēm ieteikumus dzīvnieku aizsardzības jomā.

Padomes sastāvā ir PVD, Dabas aizsardzības pārvaldes un Latvijas Veterinārārstu biedrības pārstāvji, kā arī pārstāvji, kas rakstiski informējuši ZM par vēlmi darboties padomē no biedrībām, nodibinājumiem un citām institūcijām, kas nodarbojas ar dzīvnieku aizsardzības jautājumiem. Tāpat padomē darbojas augstākās izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju pārstāvji. Padomes sastāvā var iekļaut pārstāvjus tikai no organizācijām un institūcijām, kas atbilst šo noteikumu 6. un 7.punktā noteiktajām prasībām un kritērijiem.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!