• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas dalību Pasaules Tirdzniecības organizācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2011., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par satiksmes ministra darba vizīti Kazahstānā

Vēl šajā numurā

17.11.2011., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas dalību Pasaules Tirdzniecības organizācijā

Latvija ir gandarīta par Krievijas iestāšanās Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) darba grupas 10.novembra lēmumu, ar kuru tā strauji tuvojas dalībai PTO. Krievija līdz šim bija lielākā ekonomika ārpus šīs starptautiskās tirdzniecības sistēmas.

Jāuzsver, ka Ženēvā notikušajā Krievijas iestāšanās PTO formālajā darba grupas sanāksmē tika apstiprinātas Krievijas saistības, iestājoties šajā organizācijā. Līdz ar to ir formāli noslēgts 18 gadus ilgušais Krievijas pievienošanās process PTO. Galvenais ieguvums no Krievijas dalības būs savstarpējo tirdzniecisko attiecību balstīšana uz daudzpusējās tirdzniecības sistēmas pamatiem, kas nozīmē, ka Krievija nevarēs vairs ieviest nepamatotus tirdzniecības ierobežojumus.

Lai lēmumu par Krievijas iestāšanās PTO procesa pabeigšanu 10.novembrī varētu pieņemt, izšķirošs progress tika panākts 9.novembra vakarā, kad Krievija un Gruzija parakstīja vienošanos par savstarpējās tirdzniecības uzraudzību robežkonroles punktos, ko veiks ar Šveices starpniecību.

Lēmumu par Krievijas uzņemšanu organizācijā paredzēts pieņemt 8. PTO Ministru konferences laikā, kas norisināsies 15.–17.decembrī Ženēvā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!