• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1994. gada 12. augusta paziņojums "Par pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņēmušo ārvalstnieku statusu Latvijas Republikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1994., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 23.08.1994.

Laidiena Nr. 98, OP 1994/98

Vēl šajā numurā

20.08.1994., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: paziņojums

Pieņemts: 12.08.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas Pilsonības un imigrācijas departamenta paziņojums

1994.gada 12.augustā

Par pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņēmušo ārvalstnieku statusu Latvijas Republikā

Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pilsonības un imigrācijas departaments saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā" sācis izsniegt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas ārvalstu pilsoņiem. Šīs atļaujas pašlaik var saņemt ārvalstnieki, kuri ir ieceļojuši vai ieceļo Latvijā pēc 1992.gada 1.jūlija un kuri atbilst kādai no kategorijām, kas minētas LR likuma "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā" 23. pantā, kā arī ārvalstnieki — Latvijas Republikas pilsoņu ģimenes locekļi, kuri ieceļojuši Latvijā līdz 1992.gada 1.jūlijam, ja tiem var piemērot minētā likuma 25. un 28. panta nosacījumus.

Atsevišķos gadījumos pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniedz, pamatojoties uz īpašu Ministru kabineta lēmumu, saskaņā ar likuma "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā" 24. panta noteikumiem.

Pilsonības un imigrācijas departamentā saņemtās sūdzības no ārvalstniekiem, kas saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, liecina, ka šim personām Latvijas Republikas iestādēs nereti rodas grūtības sociālo un ekonomisko jautājumu risināšanā (piemēram, nodokļu grāmatiņu, sociālo pabalstu, sertifikātu saņemšana, dzīvojamo telpu īre u.c.). Tādēļ Pilsonības un imigrācijas departaments paskaidro, ka atšķirībā no tiem ārvalstniekiem, kuri pagaidām tikai reģistrēti Iedzīvotāju reģistrā un kuru pasēs izdarīta Iedzīvotāju reģistra atzīme ar personas kodu, pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņēmušo ārvalstnieku statuss Latvijas Republikā ir pilnībā noteikts un šādas atļaujas viņiem dod tiesības pastāvīgi uzturēties Latvijas Republikā, līdz ar to viņiem pilnā apjomā piemērojamas sociālās un ekonomiskās garantijas, kas noteiktas Latvijas Republikas likumdošanas un normatīvajos aktos.

Ārvalstnieki, kas saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, viņu dzīves vietā Latvijā pierakstāmi pastāvīgi, izņemot gadījumus, kas noteikti Latvijas Republikas Ministru Padomes 1993. gada 13. aprīli apstiprināto "Iedzīvotāju pierakstīšanās un izrakstīšanās noteikumu" 5,1.-5.3. punktā.

Pastāvīgās uzturēšanās atļaujās ir norādīts atļaujas pārreģistrācijas laiks, kas neierobežo ārvalstnieka uzturēšanās laiku Latvijā, un no tā neizriet viņa tiesību ierobežojumi, ja savlaicīgi ievērots atļaujas pārreģistrācijas termiņš.

Departamenta direktors I.Zītars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!