• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienota Eiropas iekšējā tirgus stiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2011., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par reformām veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

16.11.2011., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienota Eiropas iekšējā tirgus stiprināšanu

14.novembrī Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce piedalījās Zviedrijas Ārlietu ministrijas organizētajā Eiropas Savienības līdzīgi domājošo dalībvalstu ekonomikas ministru sanāksmē Zviedrijā, Stokholmā, kuras laikā turpinājās jūlijā Londonā iesāktās debates par ES izaugsmi.

Sanāksmē notika diskusijas par jautājumiem, kas skar vienoto iekšējo tirgu pakalpojumu jomā, kopējā regulējuma radītā administratīvā sloga samazināšanu, kā arī vienota digitālā iekšējā tirgus veidošanu.

Latvija aktīvi atbalsta vienota iekšējā tirgus stiprināšanu un aicina novērst atlikušos šķēršļus brīvai preču un pakalpojumu apritei starp dalībvalstīm, uzsverot vienotā tirgus pakalpojumu jomā nozīmi Latvijas un visas ES mazo un vidējo uzņēmēju darbībā. Tādēļ Latvija aicina dalībvalstis sekmēt Pakalpojumu direktīvas ātru un efektīvu ieviešanu.

Labāk funkcionējošs vienotais tirgus, likvidēti vai mazināti šķēršļi pārrobežu tirdzniecībai un pakalpojumiem pavērs plašākas iespējas un atvieglos Latvijas uzņēmēju, īpaši mazo un vidējo, darbības iespējas citās valstīs, tādējādi kopumā veicinot Latvijas eksporta pieaugumu.

Vienlaikus Latvija atbalsta nepieciešamību EK turpināt darbu pie administratīvā sloga samazināšanas. Konkurētspēja tieši balstās uz uzņēmumu izmaksām, un nevajadzīgu izdevumu samazināšana ir svarīgs instruments ES, t.sk. arī Latvijas, izaugsmes potenciāla atjaunošanā.

Sanāksmes noslēgumā dalībvalstu ministri vienojās par aktīvu sadarbību vienota iekšējā tirgus stiprināšanai, uzsverot Pakalpojumu direktīvas pārņemšanas nozīmi pārrobežu pakalpojumu tirgus izaugsmē un administratīvā sloga samazināšanu.

Tāpat ministri vienojās par kopīgu vēstuli Komisijai vienotā tirgus pakalpojumu jomā, kurā uzsvērtas šābrīža galvenās prioritātes, t.i., savlaicīga un korekta Pakalpojumu direktīvas ieviešana, labi funkcionējoši kontaktpunkti, regulēto profesiju skaita samazināšana, kā arī turpmākie nepieciešamie soļi pakalpojumu sektora stiprināšanai Pakalpojumu direktīvas kontekstā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!