• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par veselības finansējuma efektīvu izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2011., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239469

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

15.11.2011., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par veselības finansējuma efektīvu izmantošanu

“Mēs turpinām strādāt pie veselības finansējuma efektīvas izmantošanas, lai pieejamie finanšu līdzekļi tiktu izlietoti pacientu interesēs,” norāda veselības ministre Ingrīda Circene.

Veselības ministre uzskata, ka galvenais mērķis ir panākt, lai pēc iespējas vairāk pakalpojumu pacientiem būtu iespēja saņemt tuvāk savai dzīvesvietai, un atzinīgi novērtē ģimenes ārstu asociāciju iniciatīvu nākt klajā ar priekšlikumiem, kā uzlabot veselības aprūpes darbu.

Atbalstot ģimenes ārstu ierosinājumu pāradresēt neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta sekundāros izsaukumus uz ģimenes ārsta praksi, ministre uzskata, ka jānodrošina prakses darba laiks no pulksten 8 līdz 18, kad sāk darboties ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001.

Tikpat nozīmīgs ir ģimenes ārstu priekšlikums nodrošināt ambulatorās veselības aprūpes saņemšanas iespējas NMP dienesta brigāžu bāzes punktos, kur pacienti varētu vērsties pēc palīdzības vakara stundās un naktīs, kā arī brīvdienās un svētku dienās, norāda ministre.

Ģimenes ārsti arī rosina sadarbībā ar pašvaldībām veidot atskurbtuves pašvaldību teritorijās. I.Circene piekrīt ģimenes ārstu aicinājumam plašāk informēt sabiedrību par ģimenes ārsta konsultatīvo tālruni un dežūrārstu darbību brīvdienās.

“Tikšanās laikā ar ģimenes ārstu asociācijām pārrunājām arī citus risinājumus veselības aprūpes darba sekmēšanai, kurus tagad ministrija apkopojusi konkrētos priekšlikumos,” norāda veselības ministre. I.Circene rosina stiprināt mājas aprūpes dienestus, uzlabojot pieejamību un pagarinot darba laiku. Feldšeru dienestu darba uzlabošanai ministre piedāvā palielināt viņu slodzi no pusslodzes uz pilnu. Feldšeriem būtu jāļauj izrakstīt receptes ar hroniskām slimībām sirgstošiem pacientiem pēc ārsta norādījumiem, uzsver ministre.

“Esam uzņēmuši pareizo virzienu, un tagad kopīgiem spēkiem jāstrādā, lai pacientiem nodrošinātu labāku veselības pakalpojumu pieejamību,” uzsver I.Circene.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!