• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par nezināmām vai pamestām karavīru apbedījuma vietām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2011., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239467

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Ar Rīgas mēru pārrunājot sadarbības iespējas

Vēl šajā numurā

15.11.2011., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par nezināmām vai pamestām karavīru apbedījuma vietām

Valsts svētku nedēļā aizsardzības ministrs Artis Pabriks aicina Latvijas iedzīvotājus informēt Aizsardzības ministriju par visām līdz šim nezināmām vai pamestām karavīru apbedījuma vietām.

“Es aicinu visus Latvijas iedzīvotājus sniegt informāciju, ja ir zināms, ka jūsu īpašumos apbedīti karavīri. Nav svarīgi, vai tie ir latvieši, vācieši vai krievi, kādā formas tērpā un zem kāda karoga karavīri cīnījušies. Svarīgi ir apzināt šīs vietas un nākotnē rast iespēju šos cilvēkus pārapbedīt pienācīgā vietā, lai mūsu zemē vairs nebūtu neviena nezināma un ģimenei zuduša kareivja,” uzsver Artis Pabriks.

Ministrs uzskata, ka civilizētai nācijai jāspēj parādīt cieņa ne tikai saviem, bet arī pretinieku karavīriem: “Mēs vēlamies, lai pret svešumā zudušiem latviešu karavīriem viņu atdusas vietā izturētos ar cieņu. Arī pretinieku karavīriem ir bijušas ģimenes, un goda izrādīšana pret kritušo karavīru ir cieņas apliecinājums arī viņa tuviniekiem. Mēs varam rādīt pozitīvu piemēru!”

Aizsardzības ministrija apkopos informāciju, lai tālāk risinātu sarunas ar citu valstu diplomātiem par šo karavīru pārapbedīšanu vai kapa vietu sakopšanu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!