• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2011., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Politisko partiju likumā

Vēl šajā numurā

15.11.2011., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti 2.novembrī vienojās par vairākiem neatliekamiem darbiem pensiju likumdošanas jomā.

Komisija virzīs izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā “Par valsts pensijām”, paredzot uz diviem gadiem pagarināt priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju, kā arī pensiju piešķiršanu ar atvieglotiem noteikumiem par darbu sevišķi kaitīgos, sevišķi smagos vai kaitīgos un smagos darba apstākļos. Plānots veikt arī likuma grozījumus, kas vērsti uz pensijas sākumkapitāla aprēķināšanas kārtību, lai no nākamā gada būtiski nesamazinātos atsevišķas jaunpiešķirtās pensijas.

“Šīs izmaiņas likumā komisija sadarbībā ar Labklājības ministriju sagatavos un virzīs izskatīšanai Saeimā steidzamības kārtā, ņemot vērā, ka saskaņā ar esošo likuma redakciju minētie atvieglojumi ir spēkā tikai līdz šā gada beigām,” informē komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, norādot, ka komisijas darba kārtībā arī turpmāk būs ar pensiju politiku saistīti jautājumi, taču tiem komisija pastiprināti pievērsīsies pēc 2012.gada valsts budžeta pieņemšanas.

Vienlaikus labklājības ministre Ilze Viņķele 2.novembrī deputātiem uzsvēra, ka priekšlaicīgās pensionēšanās jautājums ir jāskata kontekstā ar sociālās apdrošināšanas sistēmas ilgtspēju, tādēļ priekšlaicīgās pensionēšanās termiņa pagarināšana ir iespējama vienīgi gadījumā, ja jau no 2014.gada pakāpeniski tiek paaugstināts pensionēšanās vecums.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!