• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grozījumi peļņas nodokļa avansa maksājumu noteikšanas kārtībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1994., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijas rīkojums Nr.121

Par bezdarbnieka pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību

Vēl šajā numurā

25.08.1994., Nr. 99

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Numurs: 4

Pieņemts: 17.08.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta norādījumi Nr.4-n

1994.gad 17.augustā

Grozījumi peļņas nodokļa avansa maksājumu noteikšanas kārtībā

Sakarā ar to, ka pašreizējā peļņas nodokļa avansa maksājumu aprēķināšanas kārtība maksātājiem, kuri neiesniedz grāmatvedības ceturkšņu pārskatus, nepamatoti izslēdz no kārtējā gada avansa maksātāju skaita jaundibinātās uzņēmējsabiedrības, uzņēmējsabiedrības, kuras iepriekšējā gadā strādāja ar zaudējumiem, kā arī uzņēmējsabiedrības, kuras peļņas nodokļa atvieglojumu piemērošanas rezultātā iepriekšējā gadā nemaksāja peļņas nodokli vai tas tika maksāts nelielos apmēros, Finansu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests nolemj:

1. Izdarīt šādus grozījumus Finansu ministrijas 1991.gada 31.janvāra instrukcijā Nr. 6. "Par Latvijas Republikas likuma "Par peļņas nodokli" piemērošanas kārtību":

1.Papildināt 19.1.2. punktu ar piekto daļu šādā redakcijā:

"Uzņēmējsabiedrības ar ārvalstu ieguldījumiem, kurām izbeidzies peļņas nodokļa atvieglojumu periods, kārtējā gada avansa maksājumu apmēru nosaka pamatojoties uz iepriekšējā gadā aprēķināto peļņas nodokli, bet kurš nav nomaksāts sakarā ar likuma "Par ārvalstu ieguldījumiem" 10. panta normu piemērošanu."

2. Izteikt 19.1.3. punkta otro daļu šādā redakcijā:

"Uzņēmējsabiedrības, kuras neiesniedz grāmatvedības ceturkšņu pārskatus, un,kuras darbību uzsākušas kārtējā gadā, vai, kurām peļņas nodoklis iepriekšējā gadā nepārsniedz Ls 500 vai tām nav ar nodokli apliekamās peļņas, peļņas nodokļa avansa maksājumus izdara 1,5% apmērā, bet, kurām iepriekšējā gadā ir zaudējumi, - 0,5% apmērā no kārtējā gada neto apgrozījuma (ieņēmumi no pamatdarbības, produkcijas (preču) pārdošanas, darbu izpildes un pakalpojumu sniegšanas, no kuriem atskaitītas tirdzniecības atlaides, apgrozījuma nodoklis, akcīzes nodoklis), kā arī no dažādiem procentu ieņēmumiem un ārkārtas ieņēmumiem, izņemot neto apgrozījumu (ieņēmumus) no lauksaimnieciskās darbības un zvejniecības, no pašražotās lauksaimniecības produkcijas un zivju produkcijas pārstrādes un lauksaimniecības un zvejniecības tehnikas rezerves daļu izgatavošanas un restaurēšanas, no celtniecības zemnieku saimniecībās.

Avansa maksājumus neizdara uzņēmumi, kuri noteikti saskaņā ar likuma "Par peļņas nodokli" 23.pantu.

Nosakot avansa maksājumus, uzņēmējsabiedrības kopējos ieņēmumus, kuri noteikti augšminētajā kārtībā, samazina par iepriekšējo 2 gadu kopējiem zaudējumiem (ik mēnesi par 24 vai 12 daļu) un par 30 procentiem no ieņēmumiem, kuri noteikti minētā likuma 26.,35.un 36.pantos.

Uzņēmējsabiedrības reizi mēnesī ne vēlāk par 15. datumu iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļām paziņojumu par iepriekšējā mēneša attiecīgajiem ieņēmumiem un 5 dienu laikā izdara maksājumus. No uzņēmējsabiedrībām, kuras noteiktajā termiņā neiesniedz paziņojumu par ieņēmumiem, avansa maksājumi iekasējami 110% apmērā no iepriekšējā mēneša maksājumiem. Pēc paziņojuma iesniegšanas izdarāms maksājumu pārrēķins.

Par ieņēmumu apmēra nepilnīgu uzrādīšanu paziņojumā uzņēmējsabiedrībām aprēķina nokavējuma naudu no attiecīgās avansa maksājumu papildus summas." 2. Šie grozījumi piemērojami ar gada sākumu, bet paziņojumu par 1994.gada 7 mēnešu attiecīgajiem ieņēmumiem uzņēmējsabiedrībām jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļām 15 dienu laikā, bet norēķinus ar budžetu jāizdara 60 dienu laikā kopš šo grozījumu peļņas nodokļa avansa maksājumu noteikšanas kārtībā publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

 

Finansu ministrijas Valsts sekretāres vietniece I. Sudraba

Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks J. Pupčenoks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!