• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2011., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs, aicinot godināt savu valsti un karavīrus

Vēl šajā numurā

11.11.2011., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 9.novembrī Briselē tikās ar Eiropas Komisijas (EK) budžeta komisāru Janušu Levandovski, lai paustu Latvijas intereses saistībā ar EK priekšlikumiem nākamajam ES daudzgadu budžetam 2014.–2020.gadam. Īpašas bažas Latvijā izraisa EK piedāvājumā plānotais kohēzijas līdzekļu samazinājums un aizvien viszemākie lauksaimniecības tiešmaksājumi Latvijas zemniekiem, norādīja Latvijas ārlietu ministrs.

Situācijā, kad Latvija īstenoja iedzīvotājiem sāpīgus finanšu disciplīnas pasākumus, veiksmīgi apguva piešķirto ES finansējumu, vienlaikus nodrošinot nacionālo līdzfinansējumu ES finansētiem projektiem, šāds EK piedāvājums var tikt uztverts nevis kā pamudinājums un piemērs citām ES dalībvalstīm īstenot sabalansētu finanšu politiku, bet gan kā papildu sods. Šāda pieeja negatīvi ietekmēs Latvijas zemnieku un Latvijas kopumā konkurētspēju pārējo ES dalībvalstu vidū, kā arī mazinās Eiropas Savienības atbalsta līmeni Latvijas sabiedrībā, atzina E.Rinkēvičs.

ES komisārs J.Levandovskis augsti novērtēja Latvijas veiktos pasākumus finanšu situācijas atveseļošanai un pauda pārliecību, ka šis būs labs arguments tālākajās sarunās, lai panāktu Latvijai izdevīgākus nosacījumus.

Latvijas pārstāvniecībā Eiropas Savienībā E.Rinkēvičs tikās ar Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā, lai uzklausītu viņu redzējumu par aktuālajiem ES darba kārtības jautājumiem un vienotos par kopējiem centieniem mūsu valsts interešu aizstāvēšanā Eiropas Savienībā. Latvijas ārlietu ministrs pārrunāja ar Latvijas vēstnieci ES Ilzi Juhansoni ES aktualitātes, tostarp gatavošanos Latvijas prezidentūrai ES, kā arī jautājumus, kas saistīti ar Latvijas pārstāvniecības ES funkcionēšanu. E.Rinkēvičam bija tikšanās ar Latvijas vēstnieci Beļģijas Karalistē un Luksemburgas Lielhercogistē Leldi Līci-Līcīti. Ministrs arī personīgi iepazinās ar pārstāvniecības ES un vēstniecības Briselē darbiniekiem.

Latvijas prioritātes sarunās par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam ir šādas: pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšana, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!