• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas 2012.gada valsts budžeta projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2011., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

11.11.2011., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas 2012.gada valsts budžeta projektu

9.novembrī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē dalībpuses apsprieda 2012.gada valsts budžeta projektu un budžeta konsolidācijas pasākumus, un valdība saņēma sociālo partneru atbalstu tālākām sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra, ka valdība līdzšinējās sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem ir skaidri paudusi savu nostāju, ka 2012.gadā nav pieļaujama ne nodokļu paaugstināšana, ne pensiju samazināšana un šī nostāja nav maināma. 2012.gada valsts budžets tiek plānots, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un stabilu valsts attīstību un finanšu stabilitāti. Pārliecību par Latvijas ekonomikas izaugsmes ilgtspēju stiprina arī tas, ka pašlaik ražošanas un eksporta apjoms jau ir pārsniedzis pirmskrīzes līmeni, tādēļ jāturpina darbs pie uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, lai šī tendence turpinātos.

Sociālie partneri norādīja uz nepieciešamību veikt pasākumus tautsaimniecības attīstības stimulēšanai, vērienīgāk īstenot strukturālās reformas, kā arī aktīvāk iesaistīt Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, Latvijas Pašvaldību savienību un Tirdzniecības un rūpniecības kameru budžeta projekta izstrādē. Tāpat sociālie partneri uzsvēra, ka valdībai jāizstrādā strukturālo reformu plāns nākamajiem 2–3 gadiem, īpaši par valsts uzdevumu deleģēšanu.

Valdības pārstāvji norādīja, ka pasākumi ēnu ekonomikas apkarošanai uzskatāmi par strukturālajām reformām. Tāpat pozitīvi vērtējama arī veselības aprūpes nozarē plānotā pāreja uz mājas aprūpes paplašināšanu, lai samazinātu neatliekamās palīdzības izsaukumu skaitu, Aizsardzības ministrijas administratīvo izdevumu būtiska samazināšana, uzlabojot efektivitāti, kā arī vairāki pasākumi citos sektoros. "Šogad Latvija Pasaules Bankas pētījumā "Doing Business" savas pozīcijas uzlabojusi par 10 vietām, apsteidzot Igauniju un Lietuvu. Šis panākums ir pierādījums paveiktajam darbam uzņēmējdarbības vides sakārtošanā," sacīja V.Dombrovskis.

Tāpat premjers norādīja, ka drīzumā jāpieņem Būvniecības likums, jāsaīsina lietu izskatīšana tiesā un jāpalielina tiesu sistēmas pieejamība, kā arī jāsamazina darbaspēka nodokļi valsts konkurētspējas uzlabošanai.

Sociālie partneri apliecināja gatavību aktīvi iesaistīties Valdības rīcības plāna tapšanā un vienojās, ka nākamreiz valsts budžeta projektu NTSP sēdē apspriedīs pirms budžeta projekta iesniegšanas Saeimā, kas plānota 6.decembrī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!