• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām

3.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ārlietu ministrijas sadarbības partneriem un apsprieda ārpolitikas prioritātes un savstarpējās sadarbības uzlabošanas iespējas.

Ministrs sanāksmes laikā informēja par Latvijas ārpolitikas prioritātēm – ārējo ekonomisko sakaru uzlabošanu, ES jautājumu risināšanu (ES daudzgadu budžets 2014–2020, gatavošanās Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē, darbs ar skolotāju un skolēnu izglītošanu ES jautājumos), Skandināvijas un Baltijas valstu sadarbības padziļināšanu, kā arī transatlantisko saišu stiprināšanu.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji (NVO) un sadarbības partneri informēja par savas darbības sfēru un nozīmīgākajiem projektiem, izteica gatavību iesaistīties Latvijas prezidentūras prioritāšu izstrādē un prezidentūras pasākumu organizēšanā. Vairāki pārstāvji minēja, ka jārisina jautājums par Latvijas vēstniecību un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras savstarpējo sadarbību ekonomisko sakaru veicināšanā ārvalstīs. NVO pārstāvji uzsvēra diasporas jautājuma svarīgumu. Gandrīz visi sadarbības partneri akcentēja, ka no valdības nepieciešams finansiāls atbalsts NVO kapacitātes celšanai, sekmējot to dalību dažādos starptautiskos pasākumos, kur iespējama Latvijas interešu lobēšana. Ārlietu ministrs norādīja, ka labprāt regulāri tiktos ar nevalstiskā sektora pārstāvjiem ārpolitikas jautājumu apspriešanai, nākamā tikšanās reize varētu būt 2012.gada sākumā.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no Eiropas kustības Latvijā, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Analītisko pētījumu centra "Intelekts", Latvijas Transatlantiskās organizācijas, sabiedriskās politikas centra "Providus", Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienības, Kluba "Māja", Latvijas Pilsoniskās alianses, Eiropas Latviešu apvienības, Latvijas Ārpolitikas institūta un Sorosa fonda Latvijā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!