• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2011., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Augstākās tiesas vadību

Vēl šajā numurā

08.11.2011., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Igaunijā

Baltijas valstu enerģētikas politikas galvenais mērķis ir nodrošināt kopīgu elektroenerģijas tirgu, 4.novembrī tikšanās laikā vienojušies Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Igaunijas ekonomisko attiecību un komunikācijas ministrs Juhans Parts.

Ministri uzsvēra, ka vienotā elektroenerģijas tirgus veiksmīgai funkcionēšanai un tālākām investīcijām nozarē svarīga būs 2012.gadā plānotā Latvijas pievienošanās Skandināvijas elektroenerģijas tirgum "Nord Pool", kas veicinātu tirgus atvērtību gala patērētājiem.

"Baltijas valstīm kopīgi jāstrādā enerģētiskās patstāvības stiprināšanai, kas ir nozīmīgi arī no valstu ekonomikas attīstības un konkurētspējas perspektīvām. Tomēr ikviena projekta virzībā jāanalizē ekonomiskie ieguvumi, kas vienlaikus nodrošinātu arī zemāko gala cenu patērētājam," uzsver D.Pavļuts.

Tāpat ministri pārrunāja sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projektu virzību, vienojoties, ka pēc iespējas ātrāk jāmeklē risinājumi, kas būtu pieņemami visām trim Baltijas valstīm. D.Pavļuts uzskata, ka termināļa atrašanās vietas izvēlē jāvadās pēc ekonomiskā izdevīguma, atgādinot, ka jau iepriekš tika secināts, ka piemērotākā vieta termināļa būvniecībai ir Rīga.

 

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!