• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties pirmajā atjaunotās Vēsturnieku komisijas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2011., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas universitāšu rektoriem

Vēl šajā numurā

04.11.2011., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties pirmajā atjaunotās Vēsturnieku komisijas sēdē

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš kopā ar Vēsturnieku komisijas locekļiem
Foto: V.P.K.

3.novembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās pirmajā atjaunotās Vēsturnieku komisijas sēdē, kurā pateicās visiem komisijā strādājošajiem vēsturniekiem par profesionālu, pašaizliedzīgu un valstiski nozīmīgu darbu, sniedzot vēstures faktu skaidrošanu gan plašākai sabiedrībai, gan skolām un mācībspēkiem.

“Visi jautājumi, ko pētāt un vērtējat, ir ļoti nozīmīgi Latvijai, jo esmu pārliecināts, ka, tikai balstoties vēsturiskās atziņās un faktos, varam veiksmīgi būvēt Latvijas nākotni. Bez pagātnes nav nākotnes. Tas ir īpaši nozīmīgi Latvijai šobrīd, kad pēc 20 neatkarības gadiem situācija Eiropā un pasaulē ir visai nestabila. Mēs varam būt stipri tikai tad, ja būsim vienoti iekšēji, ja nepieļausim sabiedrības šķelšanas mēģinājumus un apzināsimies sevi kā vienotu nāciju,” atklājot komisijas sēdi, teica Valsts prezidents.

A.Bērziņš noklausījās komisijas priekšsēdētāja Ineša Feldmaņa atskaiti par komisijas darbu 2011.gadā, kurā kā viens no nozīmīgākajiem notikumiem tika minēts I Vispasaules latviešu vēsturnieku kongress. Tā laikā nolasīti aptuveni 100 referāti, kuri jau izdoti trijos sējumos. Iecerēts, ka kongress turpināsies kā tradīcija, sanākot ik pēc pieciem gadiem.

Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs informēja, ka 14.novembrī Maskavā plānota pirmā Latvijas un Krievijas vēsturnieku komisijas sēde, uz kuru dosies desmit pārstāvji no Latvijas. Starpvalstu komisijas darba sākšanai ir izstrādāts komisijas nolikums, kā arī panākta vienošanās par darba kārtību pirmajā sēdē un pirmo pētījumu tēmu, kas skars Latvijas un PSRS ekonomiskās un politiskās attiecības starpkaru periodā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!