• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts valodas komisijas darbības atjaunošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2011., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

03.11.2011., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts valodas komisijas darbības atjaunošanu

1.novembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš pieņēmis lēmumu atjaunot Valsts valodas komisijas darbību, lai tā vērtētu un apzinātu valsts valodas situāciju Latvijā un izstrādātu konkrētus ieteikumus latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas pozīciju nostiprināšanai, uzlabošanai un ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai.

Par komisijas priekšsēdētāju iecelts Latvijas Universitātes profesors, Tulkošanas katedras vadītājs Andrejs Veisbergs. Valsts prezidents 1.novembra tikšanās laikā ar viņu apstiprinājis arī komisijas sastāvu.

Jau tuvākajā laikā komisijā plānots apspriest komisijas nolikumu. Valsts prezidents ar A.Veisbergu pārrunāja turpmāko komisijas darbu un Valsts prezidenta iesaistīšanās iespējas tajā. A.Bērziņš apņēmās savu iespēju robežās piedalīties Valsts valodas komisijas darbā un apsolīja piedalīties vienā no pirmajām komisijas sēdēm.

Komisijā darbosies Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs, Ventspils Augstskolas asociētā profesore Maija Baltiņa, “Jurista Vārda” galvenā redaktore Dina Gailīte, apgāda “Lielvārds” valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts, filoloģijas doktore Dzintra Hirša, Valsts valodas centra Valodas kontroles daļas vadītājs Antons Kursītis, LTV ziņu raidījumu redaktore un vadītāja Ilva Liepiņa-Milzarāja, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas rektore Dace Markus, Latvijas Rakstnieku savienības valdes loceklis Valdis Rūmnieks un SIA “Tilde” valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!