• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par sarkanbaltsarkanas lentītes nēsāšanu 11.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2011., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 1.novembrī

Vēl šajā numurā

03.11.2011., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par sarkanbaltsarkanas lentītes nēsāšanu 11.novembrī

Aizsardzības ministrija jau ceturto gadu aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta skaitļa 11 formā, kas norāda uz 1919.gada 11.novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā cīņa pret Bermonta karaspēku.

4.novembrī Latvijas Kara muzejā laikā no pulksten 11 līdz 16.30 notiks sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas pasākums. Pasākumu aicināts atbalstīt ikviens Latvijas iedzīvotājs, kas vēlas palīdzēt šo simbolisko zīmju tapšanā.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzrakstīt novēlējumus un ierunāt videosveicienus svētkos mūsu karavīriem, kas sargā mieru un drošību gan Latvijā, gan pildot dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā. Tiks demonstrēta A.Saulīša filma par Bermontiādi, savukārt Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas skolēni uzstāsies ar priekšnesumiem.

Aizsardzības ministrija ir sarūpējusi 3000 metrus sarkanbaltsarkanās lentes, kuru 4.novembrī salocīsim mazākās lentītēs. Ministrija aicina arī uzņēmējus atbalstīt šo pasākumu, lai 11.novembrī pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju būtu iespēja nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, godinot tos Latvijas karavīrus, kas atdeva savas dzīvības par brīvu Latviju.

Latvijas armijas deviņdesmitajai gadadienai veltītā logotipa centrālais elements ir stilizēts skaitlis 11 valsts karoga krāsās. Tas atgādina par 1919.gada 11.novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam victory jeb uzvaras simbolam.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!