• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ministrijas turpmākā darba prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2011., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Iepazīstoties ar kapitālsabiedrību un padotības iestāžu vadību

Vēl šajā numurā

02.11.2011., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ministrijas turpmākā darba prioritātēm

Sākot darbu pie Ekonomikas ministrijas kompetencē esošo pasākumu plānošanas Valdības deklarācijas izpildei, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts 31.oktobrī tikās ar Tautsaimniecības padomes (TSP) Vadības komitejas pārstāvjiem – Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidentu Vitāliju Gavrilovu un ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Andri Jaunsleini un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieku Egilu Baldzēnu.

Ekonomikas ministrs D.Pavļuts norādīja: “Patlaban Latvija pakāpeniski atgūstas no finanšu krīzes. Turpmākie trīs gadi ir izšķirošs laiks, kurā ir jāliek pamati Latvijas ekonomikas ilgstspējīgai izaugsmei, kas nākotnē nesīs arī cerēto labklājības pieaugumu. Šajā procesā Ekonomikas ministrija būs viena no “atslēgas” ministrijām. Veiksmīgas ekonomiskās politikas pamatā ir skaidrs un caurspīdīgs dialogs ar būtiskākajām ekonomiskajos procesos iesaistītajām interešu grupām, lai vienotos par stratēģiju Latvijas ekonomikas attīstībai.”

Tikšanās laikā D.Pavļuts iepazīstināja klātesošos ar Valdības deklarācijā par Valda Dombrovska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību iekļautajiem mērķiem un Ekonomikas ministrijas turpmākā darba prioritātēm – ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanu, īstenojot uz dažādu industriju attīstību vērstu politiku, jaunu darba vietu radīšanu, vienlaikus samazinot ilgstošo bezdarbu, un uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu, balstoties uz uzņēmēju vajadzībām un nodrošinot augstāku novērtējumu Pasaules Bankas veiktajā novērtējumā Doing Business.

Ministrs iepazīstināja ar valdības rīcības plāna izstrādes procesu un laika grafiku, kā arī aicināja sociālos un valdības partnerus aktīvi iesaistīties tajā iekļaujamo pasākumu izstrādē.

Partneri savukārt izteica priekšlikumu paplašināt Tautsaimniecības padomes pārstāvju loku, aicinot regulāri piedalīties arī Zinātņu akadēmijas pārstāvjus, pieaicinot citus ministrus galvenajās sadarbības jomās, kā arī turpināt paplašināt un nostiprināt dialogu ar organizēto pilsonisko sabiedrību.

TSP Vadības komiteja ir konsultējoša un TSP darbību koordinējoša institūcija, kas atbild par TSP sastāvu, darba plānu un padomes sēžu darba kārtības jautājumu izvērtēšanu un apstiprināšanu, kā arī TSP darba efektivitātes nodrošināšanu un uzlabošanu. Vadības komitejā strādā TSP dibinātāju organizāciju – Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas – pārstāvji.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!