• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta 1994. gada 10. maija paziņojums "Valsts prezidents — Saeimai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.1994., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas valdes lēmums Nr.95/8

Par ārvalstu valūtu skaidrās naudas pirkšanas un pārdošanas noteikumiem

Vēl šajā numurā

12.05.1994., Nr. 56

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts prezidents

Veids: paziņojums

Pieņemts: 10.05.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — Saeimai

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs!

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 71.pantu, prasu otrreiz caurlūkot 1994.gada 5.maijā Saeimā pieņemto likumu "Par pašvaldībām".

Uzskatu par nepieņemamiem likuma 93 .panta noteikumus, kas paredz vēlētu amatpersonu atcelt vai atstādināt no amata ar ministra vienpersonisku rīkojumu. Manuprāt, atstādināt vai atcelt no amata vēlētu amatpersonu varētu būt tiesīgs Ministru kabinets. Ņemot to vērā, ierosinu izteikt likuma 93.pantu šādā redakcijā:

"Ja domes (padomes) priekšsēdētājs nepilda vai pārkāpj Satversmi, likumus, Ministru kabineta noteikumus vai nepilda liesas spriedumus, Ministru kabinets pēc tam, kad ir saņēmis attiecīgā domes (padomes) priekšsēdētāja paskaidrojums, ar motivētu lēmumu var atstādināt viņu no amata pienākumu pildīšanas, lēmums triju dienu laikā pēc tā pieņemšanas publicējams oficiālajā laikrakstā.

Domes (padomes) priekšsēdētājam triju dienu laikā pēc tam, kad saņemts Ministru kabineta pieprasījums, ir pienākums sniegt rakstveida paskaidrojumu par pieļautajiem Satversmes, likumu un Ministru kabineta noteikumu pārkāpumiem vai arī par tiesas sprieduma nepildīšanas iemesliem. Paskaidrojuma neiesniegšana noteiktā termiņā atzīstama par atteikšanos sniegt paskaidrojumu.

Domes (padomes) priekšsēdētājam divu nedēļu laikā pēc Ministru kabineta lēmuma publicēšanas ir tiesības griezties tiesā ar iesniegumu par Ministru kabineta lēmuma atcelšanu. Ja domes (padomes) priekšsēdētājs nav izmantojis šīs tiesības, viņš pēc divu nedēļu termiņa izbeigšanās uzskatāms par atlaistu no ieņemamā amata. Ja tiesa noraida domes (padomes) priekšsēdētāja iesniegumu, domes (padomes) priekšsēdētājs uzskatāms par atlaistu no ieņemamā amata ar dienu, kad stājas spēkā tiesas spriedums.

Ja ar tiesas spriedumu Ministru kabineta lēmums tiek atcelts, domes (pdo-mes) priekšsēdētājs par laika posmu, kurā viņš bija atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, saņem domes (padomes) priekšsēdētāja amata algu."

Ar cieņu — Guntis Ulmanis

Rīgā 1994.gada 10.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!