• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Palestīniešu pašpārvaldes dalību UNESCO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2011., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību ASV un Afganistānai sakarā ar sprādzienu Kabulā

Vēl šajā numurā

01.11.2011., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Palestīniešu pašpārvaldes dalību UNESCO

31.oktobrī UNESCO Ģenerālā konference izskatīja jautājumu par Palestīniešu pašpārvaldes dalību UNESCO. Balsojumā vairākums UNESCO dalībvalstu palestīniešu pieteikumu atbalstīja.

Latvija šajā balsojumā atturējās, jo uzskata, ka procesam ir jānotiek loģiskā secībā – vispirms Palestīniešu pašpārvaldes pieteikums par uzņemšanu ir jāizskata ANO, un tikai pēc pieteikuma apstiprināšanas ANO Ņujorkā jautājums tālāk būtu risināms ANO specializētajās aģentūrās, tādās kā UNESCO.

Latvija izsaka nožēlu, ka šī secība netika ievērota. Jau 5.oktobrī UNESCO Izpildpadomē Latvija neatbalstīja šādu procedūru un balsoja pret pieteikuma nodošanu izskatīšanai UNESCO Ģenerālajai konferencei.

Latvija atbalsta UNESCO iniciatīvas, kas veicina palestīniešu kultūras mantojuma aizsardzību un starptautisko sadarbību izglītības jomā. Taču vienlaikus iestājamies pret šīs un citu ANO sistēmas organizāciju politizāciju.

Latvijas prioritāte ir bijusi un būs vienotas ES nostājas panākšana Tuvo Austrumu miera procesā, diemžēl šoreiz vienots ES balsojums nebija iespējams.

Latvija atbalsta vienoto ES nostāju par Palestīnas valsts izveidi. Divu valstu – Izraēlas un Palestīnas – risinājums ir panākams tiešo sarunu rezultātā.

Kopš balsojuma UNESCO Izpildpadomē saskaņā ar 23.septembra Tuvo Austrumu kvarteta vienošanos Ņujorkā 26.oktobrī notika pirmās Tuvo Austrumu kvarteta tikšanās Jeruzalemē ar Izraēlas un palestīniešu pārstāvjiem, nosakot tālākos soļus miera sarunu atsākšanai. Latvija 31.oktobrī, balsojot UNESCO, pauda skaidru vēlmi veicināt Tuvo Austrumu miera sarunu dinamiku, atbalstot ES vienotību.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!