• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Āzijas un Eiropas transporta ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2011., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dānijas premjerministres vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

01.11.2011., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Āzijas un Eiropas transporta ministru sanāksmi

No 24. līdz 26.oktobrim Ķīnas pilsētā Čendu notika Āzijas un Eiropas transporta ministru sanāksme, kuras galvenā aktualitāte bija efektīva un videi draudzīga transporta politika.

Sanāksmē “Āzijas–Eiropas savienojums: zaļš, drošs un efektīvs” piedalījās delegācijas no 35 valstīm, kā arī piecām starptautiskajām organizācijām. Latviju pārstāvēja Satiksmes ministrijas (SM) Sauszemes transporta departamenta direktors Andris Lubāns un SM Tranzīta politikas departamenta direktora vietniece Benita Margēviča.

Pasākuma ietvaros notika Čendu deklarācijas un darbības plāna apspriešana, kā arī sanāksmes noslēgumā – šo dokumentu pieņemšana. Darbības plāns kalpos par praktisku pamatu turpmākai mērķtiecīgai visu iesaistīto valstu sadarbībai transporta un tranzīta jomā.

Sanāksmes laikā dalībvalstu pārstāvji vairākās sesijās apsprieda ar Eirāzijas tranzītu saistītus jautājumus, īpašu uzmanību pievēršot pārvadājumu ekoloģijas, drošības un efektivitātes aspektam. Diskusijas notika dažādos formātos, tai skaitā piedaloties arī uzņēmumu pārstāvjiem (China shipping, TNT Logistics, DB International, Maersk, Cosco, Volvo car, Scania group un citiem).

Latvijas delegācija prezentēja Latvijas tranzīta koridorus un to attīstības iespējas, kā arī apliecināja gatavību līdzdarboties efektīva Eirāzijas transporta koridora veidošanā.

Šī bija otrā Āzijas un Eiropas transporta ministru sanāksme – pirmā notika 2009.gada oktobrī Viļņā. Nākamā šāda tikšanās paredzēta pēc diviem gadiem kādā no Eiropas valstīm.

Satiksmes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!