• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem pēc Saeimas 1999.gada 22.aprīļa sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.1999., Nr. 127/128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23869

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija 1999. gada 19. aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

27.04.1999., Nr. 127/128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeimas Prezidijs

Veids: lēmums

Pieņemts: 19.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija lēmums

Par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem

pēc Saeimas 1999.gada 22.aprīļa sēdes

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegta atbilde pēc Saeimas 1999.gada 22.aprīļa sēdes.

Reģ.nr.11

Deputātu J.Jurkāna, J.Urbanoviča, M.Lujāna, I.Solovjova, A.Bartaševiča, B.Rastopirkina, A.Golubova, M.Bekasova, O.Deņisova, J.Sokolovska, O.Tolmačova, J.Plinera, P.Maksimova jautājumi

Zemkopības ministram P.Salkazanova kungam:

Par cukurbiešu realizācijas iespējām 1999.gada rudenī

Sakarā ar to, ka pienācis pavasara sējas laiks, bet zemniekiem, īpaši Bauskas, Aizkraukles un Jēkabpils rajonos, joprojām nav skaidrības par cukurbiešu realizācijas iespējām šī gada rudenī, lūdzam Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Jūs patiešām uzskatāt, ka cukurbiešu sējas un pārstrādes problēmu risināšana nav ministrijas, bet tikai pašu zemnieku kompetencē, kā tas izriet no Jūsu izteicieniem, kas pēdējā laikā publicēti presē?

2. Kādus pasākumus ministrija paredzējusi veikt, lai kompensētu zaudējumus zemniekiem, kuri uz kredīta iegādājušies cukurbiešu audzēšanai nepieciešamo tehniku un kuriem, pārtraucot biešu audzēšanu, nebūs vairāk ienākumu un tāpēc draud bankrots?

3. Kādus pasākumus ministrija ir paredzējusi veikt, lai pārstrukturizētu to rajonu lauksaimniecību, kuri līdz šim piegādāja cukurbietes Jēkabpils cukurfabrikai, gadījumā, ja minētā fabrika šoruden nebūs spējīga atjaunot darbu? Kas tādā gadījumā notiks ar zemniekiem, kuri saskaņā ar piegādes līgumiem, kurus jau noslēgusi Jēkabpils cukurfabrika, būs iesējuši cukurbietes?

4. Vai ministrijas paredzētie pasākumi varēs nodrošināt ar darbu vairāk nekā 2000 cilvēkus, kas iepriekšējos gados strādāja ar cukurbiešu audzēšanu saistītos sezonas darbos rajonos, kuri piegādāja cukurbietes Jēkabpils cukurfabrikai?

Vai pašreizējā situācijā nebūtu pareizāk šeit minētās problēmas novērst, garantējot kredītus tiem zemniekiem, kas vēlas kļūt par Jēkabpils cukurfabrikas akcionāriem, un nodrošināt fabrikas darbības turpināšanu?

5. Kādi pasākumi, pēc ministrijas domām, ir veicami, lai sakārtotu Latvijas cukura tirgu, nodrošinot pašu ražotā biešu cukura realizāciju un ierobežojot subsidētā Rietumvalstu cukura importu?

Saeimas priekšēdētājs J.Straume

Saeimas sekretāres vietā

Rīgā 1999.gada 19.aprīlī Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!