• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kirgizstānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2011., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nikaragvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

01.11.2011., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kirgizstānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 25.oktobrī, tiekoties ar Kirgizstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ēriku Asanalijevu, pārrunāja iespējas stiprināt abu valstu politisko un ekonomisko sadarbību, kā arī veicināt starpparlamentāro pieredzes apmaiņu. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Kirgizstānas attiecības ir labas un konstruktīvas, tādēļ jāpaplašina ekonomiskās un tirdzniecības attiecības.

“Politiskajai sadarbībai jābūt kā tiltam, kas abu valstu uzņēmējiem palīdzētu veidot jaunus biznesa kontaktus, tā noslēgtos līgumus pārvēršot reālā ieguvumā abu valstu ekonomikām. Līdz šim Latvijas un Kirgizstānas ekonomiskās attiecības bijušas pārāk maz attīstītas, tomēr tas neatspoguļo patieso potenciālu,” sarunā uzsvēra A.Klementjevs.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs akcentēja, ka Latvija ir ieinteresēta attīstīt aktīvu ekonomisko sadarbību ar Kirgizstānu un citām Centrālāzijas reģiona valstīm. Svarīgs priekšnoteikums uzņēmējdarbības attiecību veidošanā ir divpusēji noslēgtajam līgumam par investīciju veicināšanu un aizsardzību. Tāpat gatavs parakstīšanai ir starpvaldību līgums par gaisa satiksmi, bet sagatavošanas stadijā atrodas vēl vairāki nozīmīgi līgumi. Latvijas ostas un dzelzceļš var kalpot par lielisku ceļu Kirgizstānas precēm uz Eiropas Savienības tirgu, pauda A.Klementjevs.

Savukārt vēstnieks kā vienu no labākajiem abu valstu sadarbības piemēriem sarunā minēja VAS “Latvijas Dzelzceļš” sekmīgo darbu.

Tāpat vēstnieks apliecināja Kirgizstānas vēlmi stiprināt politiskos un ekonomiskos kontaktus ar Latviju. Abas valstis saista kopīga vēsture un krievu valodas zināšanas ir viena no Latvijas priekšrocībām, atzīmēja Ē.Asanalijevs.

Turklāt Kirgizstānai svarīgi ir arī mācīties no Latvijas parlamenta darba pieredzes, jo Kirgizstāna ir parlamentāra republika, bet tās kaimiņvalstīs dominē prezidentāla politiskā sistēma un līdz ar to reģionā nav tik plašas parlamentārās darbības pieredzes, teica vēstnieks.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī gaidāmo prezidenta vēlēšanu norise Kirgizstānā, kā arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas loma vēlēšanu novērošanā.

Vēstnieks pastāvīgi rezidē Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un iepriekš bijis arī Kirgizstānas vēstnieks Tadžikistānā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!