• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par Finanšu ministrijas prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2011., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Par prioritātēm ministres amatā

Vēl šajā numurā

28.10.2011., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par Finanšu ministrijas prioritātēm

25.oktobrī Saeima par finanšu ministru Valda Dombrovska vadītajā Ministru kabinetā atkārtoti ir apstiprinājusi Andri Vilku.

"Valsts ekonomikas ilgtermiņa attīstības pamats ir sabalansēts budžets un sakārtota uzņēmējdarbības vide. Latvijai svarīgi noturēt pašlaik sasniegto izaugsmes scenāriju. Tādēļ jaunajai valdībai ir būtiski turpināt līdzšinējo kursu, gan veiksmīgi pabeidzot starptautisko aizdevuma programmu, gan turpinot virzīties uz budžeta deficītu, kas nepārsniedz 2,5%, saglabājot mērķi ieviest eiro 2014.gadā. Ļoti svarīga ir stabila un paredzama valsts nodokļu politika," uzsver A.Vilks.

Kopumā Finanšu ministrijas prioritārie uzdevumi tuvākajā perspektīvā būs fiskālās politikas ilgtspējas stiprināšana, sekmīgi pabeidzot Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmu, izpildot budžeta deficīta mērķus 2012.–2014.gadam, samazinot budžeta deficītu zem 3%, virzoties uz eiro ieviešanu 2014.gadā, kā arī virzoties uz juridiski saistoša vidējā termiņa budžeta ieviešanu.

Tāpat prioritārs uzdevums būs pakāpeniska un savlaicīga starptautiskās aizņēmumu programmas pārfinansēšana, kā arī nodokļu politikas prognozējamība un stabilitāte.

Finanšu ministrija turpinās strādāt pie ēnu ekonomikas apjoma samazināšanas, nodrošinot nozīmīgu valsts budžeta ienākumu pieaugumu un meklējot arvien jaunus risinājumus ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences nodrošināšanai.

Prioritārs uzdevums būs arī godīgas un konkurētspējīgas uzņēmējdarbības vides veidošana, izstrādājot un ieviešot uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumus nodokļu jomā, iekļaujot tos Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā.

Prioritāra būs arī Eiropas Savienības fondu ieviešana nākamajā 2014.–2020.gada plānošanas periodā, aktīvi aizstāvot Latvijas finanšu intereses un panākot Latvijai izdevīgu Kohēzijas politikas finanšu piedāvājumu nākamajā plānošanas periodā. Tāpat arī pilnvērtīga un rezultatīva 2009.–2014.gada perioda Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu, kā arī Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansējuma apguves nodrošināšana.

Valda Dombrovska valdību īstenotās politikas rezultatīvie rādītāji:

Nr.p.k.

Politikas rezultāts

2009.gads

2010.gads

2011.gads

(prognoze)

1. Gada vidējā inflācija (%) 3,5 -1,1 4,4
2. Vispārējās valdības budžeta deficīts (% no IKP) 9,7 7,7 4,5
3. Vispārējās valdības kopējais parāds (% no IKP) 36,7 44,7 48,3
4. Iekšzemes kopprodukts (pieauguma temps 2000.gada cenās, % pret 2009.gadu) -17,7 -0,3 4,5

 

Valsts kredītreitingu līmeņi 

2009.gads

2010.gads

2011.gads

Moody’s nākotnes novērtējums Negatīvs Stabils Stabils
Standard&Poor’s kredītreitings ilgtermiņa saistībām ārvalstu valūtā BB+ BB BB+
Fitch Ratings nākotnes novērtējums Negatīvs Negatīvs Stabils
Standard&Poor’s nākotnes novērtējums Negatīvs Negatīvs Stabils

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!