• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot apsveikumus sakarā ar atkārtotu ievēlēšanu amatā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2011., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Pasaules latviešu zinātnieku III kongresu

Vēl šajā numurā

27.10.2011., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot apsveikumus sakarā ar atkārtotu ievēlēšanu amatā

11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa saņēmusi pirmos apsveikumus no kaimiņvalstu parlamentu priekšsēdētājiem un citām amatpersonām, kas sveic ar atkārtotu ievēlēšanu Saeimas priekšsēdētājas amatā.

Kā pirmā ar pārvēlēšanu amatā S.Āboltiņu telefoniski sveica Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Irena Degutiene. Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka būs iespējams turpināt iesākto sekmīgo parlamentāro sadarbību, stiprinot kaimiņattiecības un risinot Lietuvas un Latvijas iedzīvotājiem būtiskus jautājumus.

I.Degutiene sarunā uzsvēra, ka Lietuvā ar lielu uzmanību sekots Saeimas vēlēšanu rezultātiem un Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanām. Lietuva vienmēr jutusi simpātijas pret saviem ziemeļu kaimiņiem, apliecināja I.Degutiene.

Apsveikumu ar stāšanos 11.Saeimas priekšsēdētājas amatā S.Āboltiņai nosūtījusi arī Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja Ene Ergmā. Savā apsveikumā E.Ergmā pauž prieku par Igaunijas un Latvijas parlamentu sadarbību un apliecina vēlmi arī turpmāk stiprināt starpparlamentāro sadarbību. 

Igaunija un Latvija skaidri paudušas interesi un vēlmi turpināt ciešo divpusējo un reģionālo sadarbību arī nākotnē, mūsdienu aktuālo problēmu risināšanā izmantot starpparlamentu sakarus, to iespējas un uzkrāto pieredzi, teikts Igaunijas parlamenta priekšsēdētājas apsveikumā.

Arī Baltijas asamblejas vadības apsveikumā akcentēta Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības nozīme. Mūsu valstu un reģiona nākotne būs atkarīga no mums pašiem, mūsu spējām veidot sadarbību, rast kompromisus un stiprināt savstarpējo uzticību, teikts apsveikumā.

Savukārt Francijas Nacionālās asamblejas prezidents Bernārs Akuajē savā apsveikumā pauž prieku par iespēju turpināt iesākto sadarbību, lai stiprinātu sadarbību starp Latvijas un Francijas parlamentiem un tautām.

Saņemts apsveikums arī no 4.maija deklarācijas kluba, kura prezidents Juris Karlsons vēl sekmes turpmākajā darbā.

Tāpat apsveikumus S.Āboltiņa saņēmusi no vairākām diplomātiskajām pārstāvniecībām, tostarp Austrijas, Francijas un Vācijas vēstniecībām, nevalstiskajām organizācijām un Latvijas tradicionālo kristīgo konfesiju vadītājiem.

S.Āboltiņu ar stāšanos amatā sveic Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kurš vēl Dieva svētību un gudrību, vadot Latvijas parlamentu mūsu valstij īpaši nozīmīgā laikā, kad Latvija pamazām iziet no ekonomiskās krīzes. Savukārt Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs novēl izturību, gudrību, spēku un Dieva svētību, veicot darba pienākumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!