• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 823 "Noteikumi par lidlaukā sniegto drošības un glābšanas pasākumu maksu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2011., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.824

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.776 "Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra nolikums"

Vēl šajā numurā

27.10.2011., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 823

Pieņemts: 19.10.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.823

Rīgā 2011.gada 19.oktobrī (prot. Nr.60 64.§)

Noteikumi par lidlaukā sniegto drošības un glābšanas pasākumu maksu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju" 28.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka maksu par valsts nozīmes lidlaukā sniegtajiem drošības un glābšanas pasākumiem, tajā skaitā maksu par gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanu (turpmāk – drošības maksa), tās iekasēšanas un izlietošanas kārtību, kā arī atbrīvojumu no drošības maksas, ciktāl to nenosaka normatīvie akti par vispārīgo lidlaukā sniegto pakalpojumu maksu.

2. Noteikumi attiecas uz valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga"" (turpmāk – lidosta "Rīga") lidlaukā veiktajiem drošības un glābšanas pasākumiem.

3. Drošības maksā ietver:

3.1. lidostas "Rīga" pakalpojumus − pasažieru drošības pārbaudi, pasažieru reģistrētās un rokas bagāžas pārbaudi, kā arī lidostas drošības un krīzes vadības (tajā skaitā glābšanas) nodrošināšanu;

3.2. valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" (turpmāk – Civilās aviācijas aģentūra) gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanas pasākumus.

4. Drošības maksas apmērs ir šāds:

4.1. ja pasažieri maksā drošības maksu ar gaisa pārvadātāju starpniecību, − EUR 6,50 par katru izlidojošo pasažieri;

4.2. ja pasažieri maksā drošības maksu bez gaisa pārvadātāju starpniecības, − EUR 7,00 par katru izlidojošo pasažieri.

5. No drošības maksas ir atbrīvoti:

5.1. tranzīta un transfēra pasažieri;

5.2. pasažieri, kuri nav sasnieguši divu gadu vecumu.

6. Šo noteikumu 4.1.apakšpunktā minēto drošības maksu pasažieri maksā, norēķinoties ar gaisa pārvadātājiem par aviobiļetēm.

7. Šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minēto drošības maksu pasažieri maksā lidostai "Rīga" pirms pasažieru drošības kontroles.

8. Saskaņā ar šo noteikumu 4.1.apakšpunktu iekasēto drošības maksu sadala šādi:

8.1. lidostai "Rīga" par šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minētajiem pakalpojumiem – EUR 5,40 par katru izlidojošo pasažieri;

8.2. Civilās aviācijas aģentūrai šo noteikumu 3.2.apakšpunktā minēto pakalpojumu izmaksu segšanai – EUR 1,10 par katru izlidojošo pasažieri.

9. Saskaņā ar šo noteikumu 4.2.apakšpunktu iekasēto drošības maksu sadala šādi:

9.1. lidostai "Rīga" par šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minētajiem pakalpojumiem – EUR 5,90 par katru izlidojošo pasažieri;

9.2. Civilās aviācijas aģentūrai šo noteikumu 3.2.apakšpunktā minēto pakalpojumu izmaksu segšanai – EUR 1,10 par katru izlidojošo pasažieri.

10. Drošības maksu pārskata reizi trijos gados vai gadījumā, ja pasažieru skaita izmaiņas gadā pārsniedz 15 %, atbilstoši aktuālajam pasažieru skaitam un drošības pakalpojumu izmaksām.

11. Lidosta "Rīga" un Civilās aviācijas aģentūra nodrošina, ka no drošības maksas iegūtie līdzekļi tiek izmantoti tikai šo noteikumu 3.punktā minēto pakalpojumu nodrošināšanai.

12. Gaisa pārvadātāji, kuri saņem drošības maksu no pasažieriem, maksājumu par lidostas "Rīga" pakalpojumiem veic 30 dienu laikā pēc rēķina nosūtīšanas. Ja maksājuma termiņš ir sestdiena, svētdiena vai Latvijas Republikas oficiālā svētku diena, maksājumus veic nākamajā darbdienā.

13. Lidosta "Rīga" katru mēnesi līdz piecpadsmitajam datumam iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā pārskatu par iepriekšējā mēnesī (turpmāk − pārskata periodā) iekasēto drošības maksu. Pārskatā iekļauj informāciju par apkalpoto izlidojošo pasažieru skaitu.

14. Lidosta "Rīga" ne vēlāk kā 60 dienas pēc šo noteikumu 13.punktā minētā pārskata perioda beigām pārskaita Civilās aviācijas aģentūrai iekasēto maksu par gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanu.

15. Pasažieri, kuri iegādājušies aviobiļetes līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir atbrīvoti no drošības maksas.

16. Noteikumi stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs U.Augulis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!