• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu tradīciju – "Pašvaldību ģerboņu svētki". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2011., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238340

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.10.2011., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu tradīciju – "Pašvaldību ģerboņu svētki"

Lai veicinātu Latvijas novadu un pagastu identitātes simbolu atpazīstamību, kā arī nostiprinātu iedzīvotāju piederības sajūtu savai dzimtajai vietai, Valsts prezidents Andris Bērziņš aizsāk jaunu tradīciju – novadu un pagastu ģerboņu svinīgu pasniegšanas ceremoniju "Pašvaldību ģerboņu svētki".

Pēc Valsts prezidenta iniciatīvas turpmāk triju līdz četru mēnešu periodā uz Rīgas pili tiks aicināti tie novadi un pagasti, kas būs izstrādājuši un likumā noteiktajā kārtībā saskaņojuši savas pašvaldības ģerboņus. Svinīgā pasākumā, kura laikā pašvaldības īsā prezentācijā vai priekšnesumā iepazīstinās klātesošos ar savu teritoriālo vienību, Valsts prezidents pašvaldību vadītājiem pasniegs oficiālu apliecinājumu ģerboņa saskaņojumam.

Kā pirmie "Pašvaldību ģerboņu svētku" tradīcijas aizsācēji 25.oktobrī Rīgas pilī ieradīsies četri novadi (Baltinava, Grobiņa, Līgatne, Nīca) un viens pagasts (Bērzaune). Svinīgā ceremonijā piedalīsies arī Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētājs Laimonis Šēnbergs, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, kā arī visi Valsts Heraldikas komisijas pārstāvji.

"Karogs, ģerbonis, himna – tie ir simboli un zīmes, kas vieno nāciju, kalpojot piederības savai valstij veicināšanai un nostiprināšanai. Ikviens īstens patriots dzimtenes sajūtu, pirmkārt, saista ar savu pagastu, novadu, pilsētu, ar savām dzimtajām mājām. Lai jaundibinātie Ģerboņu svētki kalpo par cieņas apliecinājumu visām tām Latvijas pašvaldībām, kas kopj un godā lokālpatriotisma tradīcijas," atzīst Valsts prezidents A.Bērziņš.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!