• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par jauniešu iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2011., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par reģistrētā bezdarba līmeni septembrī

Vēl šajā numurā

21.10.2011., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par jauniešu iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajā pasākumā “Atbalsts jauniešu brīvprātīgajam darbam” iesaistīti jau 500 jaunieši bezdarbnieki vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Arī pašreiz NVA aicina gan jauniešus bezdarbniekus, gan biedrības un nodibinājumus atbalstīt brīvprātīgā darba ideju Latvijā un aktīvi iesaistīties šajā pasākumā.

NVA organizētajai brīvprātīgā darba idejai ir atsaukušās gan sabiedrībā pazīstamas, gan mazāk zināmas biedrības un nodibinājumi. Piemēram, biedrība IMKA, Latvijas Sarkanais Krusts, invalīdu biedrības ar teritoriālām struktūrvienībām. Novados aktīvi darbojās dažādas jauniešu biedrības – “Ašo kompānija”, “Rīts”, Bērnu un jauniešu hokeja atbalsta biedrība, vecāku, ģimeņu, sporta atbalsta biedrības.

Savukārt jaunieši bezdarbnieki pašreiz darbojas projektu vadīšanā, IT jomā, administratīvajā darbā. Pieprasīti ir pulciņu vadītāji un jaunatnes lietu speciālisti, aprūpētāji un sociālā darba organizētāji, pasākumu organizētāji. Tāpat biedrības un nodibinājumi ir pieteikuši sporta pasākumu organizētāja, daiļdārznieka, virtuves strādnieka, mākslinieka u.c. brīvprātīgā darba vietas.

NVA direktore Baiba Paševica norāda: “Brīvprātīgais darbs ikvienam tā veicējam sniedz iespējas būt sabiedriski aktīvam, līdzdarboties dažādos sabiedriska labuma projektos, parādīt savus talantus un prasmes un, protams, īstenot savas idejas. Brīvprātīgā darba ietvaros mūsu klienti – bez darba palikušie jaunieši – aktīvi darbojas dažādās nozarēs: gan sociālajā aprūpē, gan kultūras un izglītības jomā vai, piemēram, palīdz mazākiem bērniem ar sporta inventāriem nokļūt uz sporta nodarbībām. Tādejādi jauniešiem ir plašas iespējas iesaistīties kā intelektuālos darbos, tā arī strādāt vienkāršās profesijās un veikt sociāli atbildīgu darbu savā pilsētā vai novadā.””

Pasākumu “Atbalsts jauniešu brīvprātīgajam darbam” NVA īsteno kopš šā gada augusta. Tajā tiek iesaistīti bezdarbnieki vecumā no 18 līdz 24 gadiem, un pasākuma mērķis ir veicināt jauniešu bezdarbnieku bezatlīdzības darbību sabiedrības labā, piedaloties brīvprātīgajā darbā biedrībās vai nodibinājumos. NVA aicina jebkuru Latvijā reģistrētu biedrību vai nodibinājumu, kas veic sociāli nozīmīgu darbību, veidot brīvprātīgā darba vietas jauniešiem bezdarbniekiem.

Jauniešu brīvprātīgā darba vietas jāpiesaka tajā NVA filiālē, kuras teritorijā biedrība vai nodibinājums darbojas. Viena brīvprātīgā darba veicēja nodarbinātības ilgums – no viena līdz sešiem mēnešiem.

Lai arī brīvprātīgā darba veicēji visbiežāk nesaņem atalgojumu naudas izteiksmē, bet gan gandarījumu un prieku par savu paveikto darbu, NVA nodrošina zināmu atbalstu – jaunietis bezdarbnieks par brīvprātīgo darbu ik mēnesi saņem 40 latus. Savukārt tiem pasākuma dalībniekiem, kuriem ir noteikta invaliditāte – tie būs 60 lati. Jaunieši bezdarbnieki pasākuma laikā ir apdrošināti pret nelaimes gadījumiem.

Šogad NVA plāno iesaistīt pasākumā kopumā 1300 jauniešus bezdarbniekus.

Detalizētāka informācija par pasākumu, kā arī saistošie dokumenti atrodami NVA mājaslapā.

NVA Informācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!