• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiešajiem maksājumiem Latvijas lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2011., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauns, rūpīgi lolots ķieģelis Latvijas viduslaiku izpētē

Vēl šajā numurā

20.10.2011., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiešajiem maksājumiem Latvijas lauksaimniekiem

Šodien, 20.oktobrī, Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua dodas darba vizītē uz Luksemburgu, kur ES dalībvalstis apspriedīs Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumus par Kopējo lauksaimniecības politiku pēc 2013.gada.

Latvija jau vairāk nekā septiņus gadus ir ES dalībvalsts, kas līdz šim tika uztverta kā solidāru un līdzvērtīgu partnervalstu savienība. Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Luksemburgā D.Lucaua aicinās pārējās ES dalībvalstis un ES lēmumu pieņemšanas institūcijas Latviju uztvert un vērtēt kā līdzvērtīgu partneri, norādot, ka EK priekšlikums par tiešo maksājumu sadalījumu tuvākajā nākotnē ir netaisnīgs un norāda uz EK atšķirīgu pieeju dalībvalstīm.

“Kopš 2006.gada Latvija ir uzsvērusi, ka nākotnē tiešajiem maksājumiem lauksaimniekiem ir jābūt sadalītiem vienlīdzīgi Eiropas Savienības dalībvalstu starpā,” uzskata D.Lucaua.

“Tiešo maksājumu sadale pēc 2013.gada nedrīkst būt balstīta uz aizvēsturiskiem pagājušā gadsimta ražošanas rādītājiem, kā to diemžēl šobrīd piedāvā Eiropas Komisija, jo tas neatbilst mērķim veidot konkurētspējīgu un uz tirgu orientētu lauksaimniecību visā Eiropas Savienībā. Latvija nevar izprast Eiropas Komisijas ignorējošo attieksmi Latvijas un citu dalībvalstu ierosinājumiem tiešo maksājumu lauksaimniekiem izlīdzināšanas jautājumā,” uzsver Zemkopības ministrijas valsts sekretāre D.Lucaua.

12.oktobrī Eiropas Komisija (EK) oficiāli nāca klajā ar likumdošanas aktu priekšlikumiem par Kopējo lauksaimniecības politiku laika posmā no 2014. līdz 2020.gadam, tai skaitā par dalībvalstīm paredzētajiem finanšu līdzekļiem tiešajiem maksājumiem, kas Latvijai nav pieņemami, jo turpina diskriminēt Latvijas lauksaimniekus, nostādot nevienlīdzīgos konkurences apstākļos salīdzinājumā ar citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniekiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!