• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrijas 1994. gada 6. jūnija rīkojums Nr. 3-312-1044 "Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.1994., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojums

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

11.06.1994., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ekonomikas ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 3-312-1044

Pieņemts: 06.06.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrijas rīkojums Nr.3-312-1044

1994.gada 6.jūnijā

Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1994.gada 1.marta lēmumu Nr.19, kurā Ekonomikas ministrijai ir uzdots izsniegt licences starpniecības darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem Latvijas Republikā-

Komisijas priekšsēdētājs

J.Janovs - Latvijas Hipotēku bankas prezidenta vietnieks

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks

A.Bernāns - EM Privatizācijas sertifikātu departamenta direktors

Komisijas locekļi:

E.Lazdiņš - EM Uzņēmējdarbības veicināšanas departamenta galvenais speciālists

M.Rikšis - Rīgas fondu biržas projektu menedžeris

T.Kuļešova - FM Vērtspapīru departamenta nodaļas vadītāja

D.Muciņš - FM Tautsaimniecības attīstības departamenta Grāmatvedības metodoloģijas un pārskatu nodaļas vadītājs

T.Laizāns - Latvijas Investīciju bankas Investīciju departamenta projektu vadītājs, Baltijas starptautiskās biržas akadēmijas lektors

U.Paukšēns - Latvijas Bankas Vērtspapīru nodaļas vadītājs

V.Zaķis - Nekustamo īpašumu darījumu firmu asociācijas prezidents

J.Valters - Latvijas Universālās biržas prezidents

I.Razumovskis - Latvijas Privatizācijas aģentūras finansu direktors

J.Bordāns - Juriskonsults

V.Praude - Vērtspapīru tirgus dalībnieku asociācijas prezidents, LU profesors

Komisijas atbildīgais sekretārs

M.Bērziņš - EM Privatizācijas sertifikātu departamenta galvenais speciālists

2. Licencēšanas komisijai izskatīt saņemtos pieteikumus izsniegt licences starpniecības darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem Latvijas Republikā.

3. Noteikt, ka nepieciešamības gadījumā Licencēšanas komisija ir tiesīga pieaicināt ekspertus no jebkuras iestādes vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības).

4. Ja Licencēšanas komisijas slēdziens ir pozitīvs, tad komisijas priekšsēdētājam vai viņa vietniekam parakstīt speciālo atļauju (licenci).

5. Apstiprināt pievienoto kārtību, kādā izsniedzamas licences starpniecības darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem Latvijas Republikā.

6. Par šā rīkojuma izpildi atbild EM Privatizācijas departamenta direktors A.Bernāns.

Privatizācijas valsts ministrs D.Skulte

NOTEIKUMI

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas
1994.gada 6.jūnija rīkojumu

1. Tirdzniecības starpnieka uzņēmējdarbība

1.1. Tirdzniecības starpnieku (uzņēmējsabiedrību) darījumus ar privatizācijas sertifikātiem (turpmāk tekstā - sertifikātiem) Latvijas Republikā reglamentē Latvijas Civillikums, Latvijas Republikas likumi "Par uzņēmējdarbību", "Par biržām", "Par privatizācijas sertifikātiem" un citi likumdošanas akti, Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumi "Par sertifikātu izmantošanu", citi spēkā esošie normatīvie akti un šie noteikumi.

1.2. Tirdzniecības starpniekiem ir tiesības šajos noteikumos aprakstīto uzņēmējdarbību uzsākt tikai pēc speciālas atļaujas (licences) saņemšanas Ekonomikas ministrijā un Ministru kabineta noteiktās valsts nodevas samaksāšanas.s.

1.3. Tirdzniecības starpnieks ir juridiska persona (uzņēmējs), kura ir reģistrēta valsts Uzņēmumu reģistrā un kura pērk un pārdod sertifikātus citas personas (turpmāk tekstā - Pilnvarotājs) labā un par tās līdzekļiem uz līguma pamata vai arī pērk un pārdod sertifikātus savā vārdā un par saviem līdzekļiem.

1.4. Tirdzniecības starpniekam ir tiesības atvērt sertifikātu tirdzniecības kontu un ieskaitīt sertifikātus savā tirdzniecības kontā.

1.5. Tirdzniecības starpnieks var darboties biržās un ārpusbiržas tirgos.

1.6. Līgumi par starpniecību slēdzami rakstveidā, norādot tirdzniecības starpnieka reģistrācijas numuru Uzņēmumu reģistrā un licences numuru, kā arī līguma parakstītāja - fiziskās personas - licences numuru, sertifikātu īpašnieka personas kodu vai Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numuru, kā arī viņa sertifikātu konta numuru.

1.7. Līgumus par darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem tirdzniecības starpnieka vārdā var slēgt tikai tādas starpniecības uzņēmumu pilnvarotas fiziskās personas, kurām ir licence profesionālai darbībai vērtspapīru tirgū (turpmāk tekstā - licencētas fiziskās personas), kurām ir noslēgti darba līgumi ar tirdzniecības starpnieku un kuras ir pilnvarojis attiecīgais starpniecības uzņēmums.

Ja starpniecības uzņēmuma pilnvarotās personas vainas dēļ rodas iemesls, kas kavē viņu personīgi izpildīt saņemto uzdevumu, bet lietas raksturs neļauj to vilcināt, tad viņai jāizpilda savs pienākums ar trešās personas starpniecību atbilstoši Civillikuma 2299.pantam.

1.8. Tirdzniecības starpniekam par iepriekšējā dienā veiktajiem darījumiem ir pienākums nākamajā dienā sniegt informāciju Privatizācijas sertifikācijas informatīvā nodrošinājuma centram (turpmāk tekstā - Informācijas centram).

Informācijā jāiekļauj šādas ziņas par pārdotajiem vai nopirktajiem sertifikātiem:

- daudzums,

- cena (dienas zemākā, augstākā un slēgšanas cena).

Par informācijas nosūtīšanu maksā nosūtītājs.

1.9. Tirdzniecības starpnieks ar visu savu mantu atbild par Pilnvarotājam radītajiem zaudējumiem, ja tie cēlušies viņa vainas dēļ.ļ.

1.10. Tirdzniecības starpnieku finansiālo darbību uzrauga zvērināti revidenti.

1.11. Tirdzniecības starpnieka pienākumi ir:

1.11.1. Pēc darījuma noslēgšanas ne vēlāk kā nākamajā darba dienā katrai darījuma pusei nosūtīt parakstītu paziņojumu par darījuma noslēgšanu; tam jāsatur ziņas par darījuma priekšmetu un būtiskiem noteikumiem.

1.11.2. Izpildīt līgumā paredzēto uzdevumu, ievērojot līguma noteikumus. Ja starpnieks nevar izpildīt Pilnvarotāja uzdevumus atbilstoši līgumā norādītajām cenām, viņam ir pienākums nekavējoties informēt Pilnvarotāju par neiespējamību izpildīt noslēgto darījumu.

1.11.3. Sniegt Pilnvarotājam pēc viņa pieprasījuma visas ziņas par līguma izpildes gaitu.

1.11.4. Nodot Pilnvarotājam visu mantu, kas iegūta, izpildot līgumu, atlīdzināt Pilnvarotājam zaudējumus, ja tādi radušies starpnieka vainas dēļ.

1.11.5. Kārtot darījumu uzskaites grāmatu un katru dienu ierakstīt (reģistrēt) tajā visus noslēgtos darījumus. Ieraksti jāizdara darījumu slēgšanas hronoloģiskā secībā.

1.12. Tirdzniecības starpniekam atbilstoši līguma noteikumiem ir tiesības saņemt par starpniecību atlīdzību, ko maksā tā persona, kura starpnieku nolīgusi.

1.13. Tirdzniecības starpniekam no sertifikātu pārdevēja ir tiesības pieprasīt tās bankas sertifikātu maksājuma galvojumu, kurā ir atvērts viņa privatizācijas konts, un no sertifikātu pircēja - saistību nodrošinājumu.

1.14. Banka pārskaita privatizācijas sertifikātus starpnieka tirdzniecības kontā, ja pārdevējs ir devis pārveduma uzdevumu un starpnieks ir samaksājis (pārskaitījis naudu) par pirkumu, valsts nodevu un par bankas pakalpojumiem.

Piezīme: Tirdzniecības starpnieks pats var dot sertifikātu pārveduma uzdevumu, ja līgumu uzrādījuma kārtībā ir apliecinājis notārs vai banka.

1.15. Privatizācijas sertifikātu izsoles.

1.15.1. Privatizācijas sertifikātu pirkšanas un pārdošanas izsoles rīko tirdzniecības starpnieks vai birža.

1.15.2. Privatizācijas sertifikātu izsolēs var piedalīties sertifikātu pārdevēji, pircēji un starpniecības uzņēmumi.

1.15.3. Noslēgtos darījumus izsoles dalībnieki pēc izsoles vadītāja publiskā paziņojuma reģistrē speciālā darījumu reģistrācijas kartītē.

1.15.4. Pamatojoties uz darījumu reģistrācijas kartīti, dalībnieki kopā ar izsoles darbiniekiem paraksta izsoles līgumu, kuru izstrādā izsoles rīkotājs saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem par izsolēm.

1.15.5. Pēc izsoles tiek noformēts dienas informācijas biļetens, kuru paraksta izsoles rīkotājs, un tas tiek nosūtīts informācijas centram tai pašā dienā.

1.15.6. Sertifikātu izsoļu noteikumi jāiesniedz Ekonomikas ministrijas izveidotai starpniecības uzņēmumu licencēšanas komisijai apstiprināšanai (turpmāk tekstā - licencēšanas komisija).

2. Speciālas atļaujas (licences) izsniegšanas kārtības vispārīgie noteikumi

2.1. Dokumentus licences saņemšanai izsniedz Ekonomikas ministrijas licencēšanas komisijā (Privatizācijas sertifikātu departaments).

2.2. Lēmumu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu pieņem licencēšanas komisija.

2.3. Licenci tirdzniecības starpniekam izsniedz saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 1.marta lēmumu Nr.19.

2.4. Licencēšanas komisijai ir tiesības iepazīties ar visiem starpniecības (pilnvarojuma) līgumiem, saimnieciskās darbības pārskatiem, grāmatvedības uzskaiti, auditoru vai zvērināto revidentu slēdzieniem.

2.5. Licencēšanas komisijas locekļi nevar pārbaudīt:

a) savu pirmās un otrās pakāpes radinieku, kā arī laulāto noslēgtos pilnvarojuma (starpniecības) līgumus;

b) to starpniecības uzņēmumu darbību, kuros tiem pieder 10 vai vairāk procenti no pamatkapitāla vai balsstiesīgā kapitāla.

2.6. Ekonomikas ministrijas licencēšanas komisija aptur licences darbību ar komisijas lēmumu un atjauno licences darbību ar komisijas lēmumu pēc tam, kad starpniecības uzņēmums ir novērsis apturēšanas cēloņus (iemeslus).

2.7. Ja starpniecības uzņēmumam anulē licenci, tad tam 3 mēnešu laikā jālauž visi noslēgtie starpniecības (pilnvarojuma) līgumi un japaziņo par to licencēšanas komisijai.

2.8. Starpnieks var atkārtoti saņemt licenci ne ātrāk kā sešus mēnešus pēc licences anulēšanas.

2.9. Ja mainās šie noteikumi un starpnieku vai fizisko personu profesionālās darbības licencēšanas noteikumi, tad starpniecības uzņēmumam pusgada laikā ir jāiesniedz pierādījumi par atbilstību šiem noteikumiem; pretējā gadījumā licenci anulē.

2.10. Pēc licencēšanas komisijas pieprasījuma tirdzniecības starpniekam ir jāiesniedz licencēšanas komisijai tās pieprasītie dokumenti, kas apliecina starpnieka darbības atbilstību šiem noteikumiem (skat. 2.4.punktu).

2.11. Licencēšanas komisijas locekļi likumā noteiktajā kārtībā ar visu savu mantu atbild par zaudējumiem, kas radušies, izpaužot starpniecības uzņēmuma vai tā klienta komercnoslēpumu (līgumu, pārskatu vai slēdzienu saturu utt.), izņemot ziņu sniegšanu likumā paredzētajām amatpersonām.

2.12. Par starpniecības uzņēmuma amatpersonu nevar būt fiziskas personas, kuras ir sodītas par kriminālnoziegumu pret īpašumu, ja par to ir paredzēta kriminālatbildība amatpersonas pienākumu pildīšanas uzsākšanas brīdī un ja par tiem nav noņemta sodāmība.

Sabiedrības amatpersonas ir sabiedrības valdes locekļi, izpilddirektori un viņu vietnieki, kā arī personas, kuras starpniecības uzņēmums ir pilnvarojis slēgt līgumus par darījumiem ar sertifikātiem.

2.13. Ja starpniecības uzņēmums (tirdzniecības starpnieks) licenci pazaudē, tā ir jāsaņem no jauna šajos noteikumos paredzētajā kārtībā, samaksājot valsts nodevu.

2.14. Starpniecības uzņēmumi uzrāda 3.1.punktā minēto dokumentu oriģinālus un iesniedz to kopijas.

3. Kārtība, kādā iesniedzami pieteikumi licences saņemšanai starpniecības darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem

3.1. Licences saņemšanai starpniecības uzņēmumi iesniedz Ekonomikas ministrijas licencēšanas komisijā šādus dokumentus:

1) Ekonomikas ministrijai adresētu pieteikumu licences saņemšanai;

2) uzņēmuma reģistrācijas apliecības norakstu;

3) uzņēmuma statūtu norakstu;

4) uzņēmuma telpu īres līgumu vai īpašuma tiesības apliecinošus dokumentus atbilstoši uzņēmuma juridiskajai adresei vai biroja adresei;

5) ziņas par sabiedrības amatpersonām un darbiniekiem:

a) Sabiedrības valdes locekļiem, Sabiedrības izpilddirektoram un viņa vietniekiem jāiesniedz izziņa (skat. pielikumu Nr.1.).

b) To personu saraksts, kuras sabiedrība savā vārdā ir pilnvarojusi slēgt līgumus par darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem.

c) Personām (Sabiedrības darbiniekiem), kuras būtu tiesīgas slēgt līgumus sabiedrības vārdā, jāuzrāda licence profesionālai darbībai vērtspapīru tirgū (jāiesniedz licences noraksts).

d) Tiem starpniecības uzņēmuma darbiniekiem, kuru amata pienākumos ietilpst pastāvīga saskare ar iedzīvotājiem vai noteiktās lietvedības kārtošana, ir jāiesniedz apliecības kopija par valsts valodas prasmi (3.kategorija, saskaņā ar Latvijas Republikas Valodu likumu un LR MP 1992.gada 25.maija lēmumu Nr.189);

6) valsts finansu inspekcijas izziņu par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un pilnīgu norēķināšanos ar budžetu.

Jau pastāvošām uzņēmējdarbībām Valsts finansu inspekcijas izziņu par nodokļu nomaksu.

3.2. Pieteikumus iesniedz Ekonomikas ministrijas Privatizācijas sertifikātu departamentā un tos reģistrē licencēšanas komisijas atbildīgais sekretārs.

Saņemot pieteicēja dokumentus, atbildīgais sekretārs tos reģistrē šim nolūkam sagatavotā (cauršūtā, apzīmogotā) grāmatā.

4. Iesniegumu izskatīšanas kārtība

4.1. Pēc p.3.1. minēto dokumentu saņemšanas licencēšanas komisija nekavējoties pieprasa attiecīgajā IeM struktūrvienībā ziņas par 3.1.5.punktā minēto personu sodāmību. Licencēšanas komisija var prasīt veikt arī citas pārbaudes sakarā ar licences pieprasījumu.

4.2. Iesniegums par starpniecības uzņēmuma darbības licences izsniegšanu izskatāms ne ilgāk kā 30 dienu laikā no visu minēto dokumentu saņemšanas un to reģistrēšanas dienas Ekonomikas ministrijā.

4.3. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai vai arī ja pilnībā nav nokārtotas saistības ar budžetu, komisija nedēļas laikā nosūta pieteicējam attiecīgu paziņojumu, kurā pieprasa vajadzīgās ziņas un dokumentus.

4.4. Ja 15 dienu laikā pēc minētā paziņojuma izsūtīšanas pieteicējs nav iesniedzis vajadzīgās ziņas vai dokumentus, tad pieteikums netiek izskatīts un iesniegtā dokumentu pakete tiek nosūtīta atpakaļ pieteicējam.

4.5. Ar materiāliem, kas iesniegti sakarā ar licences pieprasījumu, licencēšanas komisiju pirms sēdes iepazīstina komisijas sekretārs.

4.6. Licencēšanas komisijas sēde tiek sasaukta pēc nepieciešamības gadījumos, bet ne retāk kā vienu reizi mēnesī.

4.7. Licencēšanas komisijas sēdes sasauc komisijas priekšsēdētājs vai viņa vietnieks.

4.8. Licencēšanas komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta komisijas locekļi, kas piedalījušies sēdē. Materiāli par komisijas darbu glabājas pie komisijas sekretāra.

4.9. Licencēšanas komisija tiesīga pieņemt lēmumus, ja sēdē piedalās ne mazāk kā puse no komisijas locekļiem. Lēmumus komisija pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsis dalās līdzīgi, tad noteicošā ir priekšsēdētāja balss.

4.10. Licencēšanas komisija ir tiesīga pieņemt lēmumus:

4.10.1. par licences izsniegšanu;

4.10.2. par atteikumu izsniegt licenci;

4.10.3. par izsniegtās licences apturēšanu vai anulēšanu;

4.10.4. par izsniegtās licences derīguma termiņa pagarināšanu;

4.10.4. par atteikumu pagarināt izsniegtās licences derīguma termiņu.

4.11. Uz licencēšanas komisijas sēdi, kurā tiek izskatīts jautājums par attiecīgas licences piešķiršanu, ir jāuzaicina šīs licences pieprasītājs vai viņa pārstāvis. Viņu neierašanās gadījumā jautājums par licences izsniegšanu tiek atlikts un noteikts jauns izskatīšanas datums, par ko komisijas sekretārs paziņo iesniedzējam.

4.12. Pēc iesniegtās dokumentu paketes izskatīšanas Ekonomikas ministrijas komisija sastāda aktu, kurā atspoguļo savu lēmumu par licences piešķiršanu vai nepiešķiršanu, to apstiprinot ar saviem parakstiem. Ja licence netiek piešķirta, tad aktā uzrāda atteikuma iemeslus. Kad novērsti iemesli, kuru dēļ tika atteikta licences izsniegšana, var atkārtoti iesniegt dokumentus licences saņemšanai.

4.13. Licenci Ekonomikas ministrijas licencēšanas komisija pēc pozitīva lēmumu pieņemšanas izsniedz 3 dienu laikā, ja pieteikuma iesniedzēji ir iesnieguši komisijā kvīti par valsts nodevas samaksu: Tirdzniecības starpniekam - Ls 300.

4.14. Izsniegtās licences reģistrē cauršūtā, numurētā un apzīmogotā reģistrācijas žurnālā.

4.15. Licencēšanas komisijai ir tiesības pieprasīt no licencētiem starpniecības uzņēmumiem informāciju par attiecīgās uzņēmējdarbības veikšanu.

 

5. Licenču apturēšana un anulēšana

5.1. Licences tiek anulētas, ja

- uzņēmums nav veicis nekādu darbību privatizācijas sertifikātu tirgū ilgāk ne kā sešus mēnešus;

- tiesa ir atzinusi, ka tirdzniecības starpnieka apzinātas rīcības vai nolaidības dēļ ir radušies finansiāli zaudējumi juridiskām vai fiziskām personām;

-  šo noteikumu 2.12.punktā minētās personas ir notiesātas, piemērojot brīvības atņemšanu, kā arī par ekonomiskiem noziegumiem;

- starpnieks pusgada laikā nav paziņojis licencēšanas komisijai par licences apturēšanas cēloņu (iemeslu) novēršanu.

5.2. Licences tiek apturētas, ja

- ir pārtrauktas darba attiecības ar visiem vērtspapīru tirgus licencētiem dalībniekiem;

- katru pusgadu kopš darbības uzsākšanas brīža licencēšanas komisijā nav iesniegta finansu inspekcijas izziņa par nodokļu samaksāšanu;

- nav sniegta informācija par savu darbību normatīvajos aktos norādītajām valsts institūcijām;

- ir attiecīgs tiesas lēmums par darbības apturēšanu.

 5.3. Licences anulēšana vai apturēšana var notikt arī citos gadījumos, kad starpniecības uzņēmums ir pārkāpis Latvijas Republikas normatīvos aktus, kuri attiecas uz vērtspapīru tirgu un darījumiem ar sertifikātiem.

5.4. Licenci var anulēt vai apturēt ar Ekonomikas ministrijas licencēšanas komisijas lēmumu, kurš pieņemts komisijas sēdē. Anulējot vai apturot licenci, komisijas sēdē tiek sastādīts akts, uz kura pamata tiek pieņemts lēmums.

5.5. Licence tiek izsniegta uz 1 gadu un pagarināta, ja starpnieka darbība atbilst normatīvajiem aktiem.

5.6. Licencēšanas komisija var pagarināt izsniegtās speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņu, pamatojoties uz uzņēmuma iesniegumu. Iesniegums licencēšanas komisijā jāiesniedz mēnesi pirms licences derīguma termiņa beigšanās. Lai varētu pieņemt lēmumu par izsniegtās licences derīguma termiņa pagarināšanu, Licencēšanas komisija ir tiesīga pieprasīt no jauna iesniegt atsevišķus 3.1.punktā minētos dokumentus.

5.7. Licencēšanas komisijai ir pienākums sniegt informāciju "Latvijas Vēstnesī" par licenču piešķiršanu, apturēšanu un anulēšanu.

Pielikumā:

1) Izziņa.

2) Pieteikums.

Pielikums Nr.1

IZZIŅA

1. Izsniegta _____________________________________________________________
(vārds, uzvārds)

2. Amats, kurā tiek izvirzīts ____________________________________________

3. Dzīves vieta __________________________________________________________

4. Izglītība _____________________________________________________________

5. Vai ir bijusi sodāmība ________________________________________________

6. Ieņemamais amats ______________________________________________________

Pielikumā: Pases kopija (2. un 3.lpp.).

Izziņas pareizību ar parakstiem apliecina izziņas saņēmējs un padomes vai valdes priekšsēdētājs.

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas
Licencēšanas komisijai

SPECIĀLĀS ATĻAUJAS (LICENCES) IZSNIEGŠANAS
PIETEIKUMS

__________________________________________________________________________
(uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nosaukums)

____________________________________________________, tālr._______________

__________________________________________________________________________
(juridiskā adrese)

lūdz izsniegt speciālo atļauju (licenci) _________________________________
(uzņēmējdarbības veids)

__________________________________________________________________________

____________________ veikšanai ___________________________________________

__________________________________________________________________________

Pieteikuma iesniedzējs ________________________________________________
(vārds, uzvārds un ieņemamais amats)

 __________________________________________________________________________
uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā)

Pielikumā:

1. Uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reģistrācijas apliecības noraksts.

2. Uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) statūtu noraksts.

3. Valsts finansu inspekcijas izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un pilnīgu norēķināšanos ar budžetu.

4. Uzņēmuma telpu īres līgumu vai īpašuma tiesības apliecinoši dokumenti atbilstoši uzņēmuma juridiskajai adresei vai biroja adresei.

5. Pilnvaras (noraksti) ar kurām uzņēmums pilnvaro personas (darbiniekus) slēgt līgumus par darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem.

6. Uzņēmuma pilnvaroto fizisko personu licences (noraksti) profesionālai darbībai vērtspapīru tirgū.

7. Ziņas par uzņēmuma Valdes locekļiem, izpilddirektoru un tā vietniekiem.

8. Uzņēmuma darbinieku apliecības (noraksti) par valsts valodas prasmi (3.kategorija).

Datums

 _________________________________
(pieteikuma iesniedzēja paraksts)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!