• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diplomātiskajām attiecībām ar Dienvidkoreju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2011., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Izraēlas un Beļģijas vēstniekus

Vēl šajā numurā

19.10.2011., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diplomātiskajām attiecībām ar Dienvidkoreju

18.oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis kopīgi ar Korejas Republikas (Dienvidkoreja) vēstnieku Omu Sokčonu atklāja forumu, kas veltīts Latvijas un Dienvidkorejas diplomātisko attiecību nodibināšanas 20 gadu jubilejai.

Savu uzrunā valsts sekretārs atzīmēja Latvijas un Dienvidkorejas draudzīgās attiecības un aktīvo abu valstu sadarbību, kas pēdējos gados veiksmīgi attīstās kultūrā, izglītībā un ekonomikā. Par politiskā dialoga nostiprināšanos liecina valsts augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņa šogad – jūnijā pirmajā oficiālajā vizītē uz Dienvidkoreju devās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, bet jūlijā oficiālā vizītē Latvijā ieradās Korejas Republikas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs Parks Hīte.

A.Teikmanis norādīja, ka abu valstu attiecības parāda spēju sadarboties, pārvarot ģeogrāfisko attālumu un kultūras atšķirības. Apmaiņa mākslā, kultūrā un izglītībā norāda, ka pieaug savstarpēja interese un valstu atpazīstamība.

Minētajā forumā tika apspriestas ekonomiskās sadarbības iespējas, piedaloties Korejas Starptautiskās ekonomiskās politikas institūta un Korejas mazā biznesa institūta pārstāvjiem. Tāpat klātesošie tika informēti par savdabīgo un aktuālo korejiešu kultūrā.

Forums notika Korejas nedēļas ietvaros, kuras mērķis ir par godu diplomātisko attiecību nodibināšanas jubilejai iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar Korejas kultūru, kā arī veicināt abu valstu sadarbību. Korejas nedēļu rīko Dienvidkorejas vēstniecība Stokholmā.

1991.gada 22.oktobrī Latvija un Dienvidkoreja nodibināja diplomātiskās attiecības. Kopš tā laika Latvija un Dienvidkoreja ir noslēgušas vairākus būtiskus nolīgumus, tai skaitā līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību, kā arī konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem.

Kopš 2003.gada Latvija un Dienvidkoreja ir vienojušās par bezvīzu režīmu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!