• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mediķu vienības nosūtīšanu uz Albāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.1999., Nr. 125/126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie NATO karoga

Vēl šajā numurā

23.04.1999., Nr. 125/126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mediķu vienības nosūtīšanu uz Albāniju

Latvijas Republikas Saeima atbalstījusi valdības plānu nosūtīt militāro mediķu vienību uz Albāniju NATO vadītajā humānajā operācijā. Šis solis ir tālāks Latvijas ieguldījums bēgļu krīzes risināšanā, kas radusies 600 000 etniskajiem albāņiem piespiedu kārtā pametot savas mājvietas Kosovā. Albānijā līdz šim ieplūdis vislielākais bēgļu skaits — ap 350 000. Ziemeļatlantijas alianse sākusi plašu palīdzības sniegšanas operāciju, kurā aicinātas piedalīties partnervalstis.

Latvija jau agrāk ir piedalījusies Kosovas krīzes risināšanā, nosūtot savus pārstāvjus uz EDSO vadīto verifikācijas misiju, kā arī sniedzot humanitāro palīdzību (100 000 ASV dolāru apmērā) un apņemoties nepieciešamības gadījumā uz laiku uzņemt Kosovas bēgļus.

Paredzēts, ka mediķu vienība astoņu speciālistu sastāvā dosies uz Albāniju 28.aprīlī un iekļausies Nīderlandes kontingentā. Vienības apgādi veiks Beļģija.

Latvijas Ārlietu ministrija atkārtoti apstiprina savu atbalstu NATO centieniem apturēt etnisko tīrīšanu, kas notiek Kosovā. Vienības nosūtīšana pierāda Latvijas apņemšanos atbalstīt NATO centienus atrisināt krīzi Kosovā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!