• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropa un Latvija. Cerīgā rokasspiedienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.1999., Nr. 125/126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Islande un Latvija. Tuvībā un atbalstā

Vēl šajā numurā

23.04.1999., Nr. 125/126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropa un Latvija. Cerīgā rokasspiedienā

22. aprīlī noslēdzās Latvijas Ministru prezidenta darba vizīte Briselē

BELGIUM.JPG (43400 BYTES) Latvijas Republikas Ministru prezidents Vilis Krištopans un Eiropas Komisijas prezidents Žaks Santērs Foto: A.F.I./epa

Vakar, 22.aprīlī, Ministru prezidents Vilis Krištopans vizītes ietvaros Briselē tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žaku Santēru un ārlietu komisāru Hansu van den Bruku.

Tikšanās gaitā tika pārspriesti Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumi, Latvijas progress ceļā uz iestāšanos ES, Berlīnes sanāksmes rezultāti, kā arī jautājumi, kas saistīti ar situāciju Balkānos.

Eiropas Komisijas amatpersonas atzinīgi novērtēja Latvijas progresu un uzsvēra, ka sagaida Latvijas puses ieguldījumu Eiropas Komisijas progresa ziņojuma sagatavošanā par mūsu valsti. Sarunu gaitā Žaks Santērs un Hans van den Bruks vairākkārt atgriezās pie likuma par valsts valodu. Amatpersonas uzsvēra, ka likumam jāatbilst starptautiskajām normām, īpaši Eiropas Savienības un Latvijas asociācijas līgumam, tādējādi garantējot pamatbrīvību un uzņēmējdarbības brīvību. Pozitīvi tika novērtēts Latvijas sniegums divpusējā likumdošanas salīdzināšanas procesā, uzsverot Latvijas ekspertu labo sagatavotību.

Apspriežot ekonomiskās attīstības jautājumus, V.Krištopans uzsvēra, ka Latvija izpilda gan politiskos, gan ekonomiskos, gan arī administratīvos Kopenhāgenas kritērijus, kā arī solīja, ka Latvija turpinās strādāt, lai saņemtu uzaicinājumu uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā jau Helsinku sanāksmes laikā šā gada beigās. Ministru prezidents pozitīvi novērtēja Berlīnes tikšanās rezultātus, atzīstot, ka tiek novērsti šķēršļi tālākajai paplašināšanās gaitai.

Sarunas gaitā V.Krištopans informēja par Latvijas valdības lēmumu nosūtīt humāno palīdzību un mediķu vienību uz Kosovu, kā arī par iespēju nepieciešamības gadījumā uzņemt bēgļus no Kosovas.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!